Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ребић: Породица Ђокић убијена вероватно из користољубља

rssBookmark and Share

Алексинац 03.10.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Директор полиције Владимир Ребић потврдио је да је полиција у атару села Моравац пронашла спаљена тела трочлане породице Ђокић из Алексинца и оценио да је у питању ужасан злочин, а да се претпоставља да је мотив убиства користољубље.

Фото: РТС screenshot
Фото: РТС screenshot

Владимир Ребић је истакао да је трочлану породицу Ђокић, Горана (57), његову супругу Гордану (56) и њихову ћерку Лидију (25), највероватније отела једна или више особа и лишила их живота.

"У овом тренутку не знамо на који начин је то урађено, али знамо да су након убиства њихова тела пренета на другу локацију и спаљена", изјавио је Ребић за ТВ Танјуг.

Указао је да је прегледом снимака са сигурносних камера установљено да је породица Ђокић након посете мајци Горана Ђокића била око 20 часова у селу Моравац, али они нису кренули ка својој кући у Алексинцу већ према Житковцу.

Ребић је предочио да су Ђокићи отети у селу Моравцу, да су потом убијени и да су са места убиства одвезени на другу, неприступачну локацију, са густом вегетацијом, на којој су њихова тела спаљена, а посмртни остаци сакривени испод отпада.

"Нестанак породице Ђокић је пријављен у уторак у 18.45 и објективно потрага је трајала само три дана, јер ми смо њихова тела пронашли већ у суботу ујутру. Убица је приморао Горана Ђокића да сиђе са асфалтног пута и да настави да се креће по насипу уз Јужну Мораву. Убица је након злочина наставио кретање насипом и дошао до села Тешца и ту га је камера снимила када је прешао мост и с друге стране Јужне Мораве, опет у густом шипражју, запалио аутомобил породице Ђокић", објаснио је Ребић.

Додао је да је убица покушао детаљно да испланира злочин и истиче да је полиција из разговора са породицом и пријатељима Ђокића сазнала да они нису имали никаквих проблема или сукоба.

"Ми претпостављамо да је мотив убиства користољубље", закључио је директор полиције Владимир Ребић.

Коментара: 0


#   Алексинац   МУП РС   убиство   нестанак   Владимир Ребић   ПУ Ниш   Ђокић породица
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима