Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otišao da bere pečurke, sumnjaju da ga je neko pregazio i odneo

rssBookmark and Share

Krastavče 13.08.2014. Telegraf

Ljubiša Mitić (74) iz sela Duga Poljana u opštini Gadžin Han nestao je iz svoje porodične kuće pre više od mesec dana, kada je prema svedočenju komšija, otišao u planinu da bere pečurke.

Otišao da bere pečurke, sumnjaju da ga je neko pregazio i odneo

Pretražili svaku vrtaču, prevrnuli svaki žbun ali oca nigde. Nemam drugog objašnjenja nego da ga je neko udario kolima, a onda njegovo telo sakrio. Ovo iz razloga što su ga te večeri kad je nestao, neka deca videla na putu između Dušnika i sela Krastavče – priča očajni sin nestalog Ljubiše Mitića (74) iz sela Duga Poljana

Policija je detaljno pretražila područje gde je starac poslednji put viđen ali od njega i dalje nema ni traga ni glasa. Rodbina sumnja da je starac nastradao u saobraćajnoj nezgodi koju je izazvao nepoznati vozač, te da je sa sobom odneo i njegovo telo.

- Otac je 2. jula otišao od kuće u kojoj živi sam. Komšije su primetile da se nije vratio pa su nas obavestile o njegovom nestanku. Kad sam došao kući video sam da su vrata zaključana, a ključ je bio u bravi, što je dokazivalo da je imao nameru da se uskoro vrati. Mislim da je otišao da bere pečurke jer je imao običaj da to čini par puta nedeljno. Odmah smo krenuli u potragu ali ga nigde nije bilo pa smo očev nestanak prijavili policiji. Tražila ga je i Žandarmerija sa psima ali je sve bilo uzalud, izgleda kao da je u zemlju propao – kaže Ljubišin sin Miloš Mitić.

Kako starac nije pronađen ni živ ni mrtav, Miloš sumnja da se on nalazi na ovom području.

- Pretražili svaku vrtaču, prevrnuli svaki žbun ali oca nigde. Nemam drugog objašnjenja nego da ga je neko udario kolima, a onda njegovo telo sakrio. Ovo iz razloga što su ga te večeri kad je nestao, neka deca videla na putu između Dušnika i sela Krastavče. Kazali su da nije imao naočari bez kojih nije video ništa. Moguće je da je zbog toga teturao po putu i da je nastradao – kaže očajni sin. On isključuje mogućnost da je Ljubiša namerno otišao od kuće.

- Otac je prosvetni radnik u penziji, nije imao nikakvih problema zbog kojih bi napustio kuću. Sve njegove stvari su bile na svom mestu, očigledno je bilo da je imao nameru da se vrati kući – kaže sin nestalog čoveka.

Portparol niške Policijske uprave Jelena Dimitrijević saopštila je da je u toku potraga za nestalim starcem.

- Nestanak te osobe prijavljen je 7. jula Policijskoj stanici u Gadžinom Hanu i od tada se za njim intenzivno traga. Potraga na terenu nije do sada dala nikakvih rezultata. Za nestalim čovekom raspisana je potraga – kazala je Dimitrijevićeva.


#   saobraćajna nezgoda   žandarmerija   Krastavče   potraga   Gadžin Han   nestanak   Ljubiša Mitić   Duga Poljana   Miloš Mitić   Jelena Dimitrijević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima