Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ко убија бомбама по Нишу?!

rssBookmark and Share

19.12.2013. Izvor: Blic

Експлозивну направу која је пронађена је 17.новембра око 10.30 часова између „мерцедесеовог“ џипа и аутомобила „фиат пунто“ на паркингу испред зграде у улици Албанске голготе 2 у насељу Палилула, направио је професионалац, показали су први налази истраге. Не искључује се могућност да је посао обављао унајмљени убица по нечијем налогу.

Ко убија бомбама по Нишу?!

- Бомбу од војног експлозива са уређајем за даљинско активирање дефинитивно није направио неко коме је то први пут. По начину израде, јасно је да ју је правила „искусна рука“. Накнадним прегледом утврђено је да је бомба била наоуружана и исправна и да је могла је да експлодира у сваком тренутку да је активирана даљинским путем. Могуће да је била постављена раније али да атентатор из неког разлога није желео на том месту да је активира, можда због пролазника - каже за "Блиц" извор близак истрази.

Бомба је јуче одмах упућена за Београд, где ће бити извршена ДНК анализа, и узорковање експлозива од којег је направљена.

Иако је бомба била постављена између „пунта“ и „мерцедеса“, мета је по свему судећи био возач „мерцедеса“ Л.М. (33), који је направу уочио и пријавио ватрогасцима.

- Мотив напада још увек није познат. Л.М. каже да нема појма због чега би неко њему поставио бомбу испод кола. Но, сумња се да се убијита направа није случајно нашла крај точкова његовог аутомобила, каже наш саговорник.

Почетком године, 27.јануара у Књажевачкој улици, бомбом постављеном испод аутомобила „фијат пунто“ убијен је Ђорђе Стојановић, син власника мењачнице „Цекин“.

Експлозивна направа сачињена од пластичног експлозива, постављена испод возачевог седишта, била је активирана такође даљинским путем, па остаје отворено питање да ли иза тог атентата и овог покушаја убиства, стоји исти унајмљени убица!


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима