Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

КОВАЧУ ЧЕКИЋ СМРСКАО ШАКУ: Ужасна повреда радника у Нишу

rssBookmark and Share

Алексинац 26.02.2016. telegraf.rs

Стравична незгода догодила се у среду ујутро у погону МИН Ковачнице на Булевару 12. фебруар у Нишу око два сата ујутро, само минут пре почетка получасовне паузе радника у трећој смени.

Фото: Телеграф
Фото: Телеграф

Александар Богосављевић (29) из Алексинца тешко је повређен на свом радном месту у Нишу када га је по десној шаци ударио пнеуматски чекић и потпуно је смрскао.

Стравична незгода догодила се у среду ујутро у погону МИН Ковачнице на Булевару 12. фебруар у Нишу око два сата ујутро, само минут пре почетка получасовне паузе радника у трећој смени. Он је са тешким телесним повредама пребачен на Клинику за пластичну хирургију у Нишу где је хитно оперисан.

Богосављевић каже да се не сећа тачно детаља несреће јер је био у шоку.

– Поставио сам материјал под чекић, а затим сам требао да притиснем папучицу која активира ударац. Међутим, изненада је платформа пода мном пукла, ја сам се занео, руком сам се ослонио на радну површину, ногом нехотице нагазио папучицу за ћекић, а онда је уследио ударац – прича из болничке постеље Богосављевић.

Како каже, иако је ударац био стравичан, у први мах није осетио јачи бол.

– Помислио сам да није ништа страшно јер ме није много болело. Тек када сам погледао у десну руку видео сам да шаке нема, била је то само крвава маса – рекао је Богосављевић.

Горан Ђорђевић, пластични хирург који је збринуо Богосављевића потврђује да се ради о страшној повреди.

– Он је примљем у тешком стању, са смрвљеном десном шаком. Хитно је оперисан, два и по сата смо му збрињавали повреду. Оставили смо максимално здравог ткива, али није много тога остало, само по једна кост палца и кажипрста, све остало је уништено – објаснио је Ђорђевић.

Богосављевићеви послодавци нису желели да коментаришу несрећу.

Инспекција рада је саопштила да прикупља информације о овом догађају те да ће се огласити када комплетира случај.

(Д. Р.)


#   Алексинац   Горан Ђорђевић   Клинички центар Ниш   повреде   МИН   Инспекција рада   шака   Александар Богосављевић   радно место
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима