Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

KOVAČU ČEKIĆ SMRSKAO ŠAKU: Užasna povreda radnika u Nišu

rssBookmark and Share

Aleksinac 26.02.2016. telegraf.rs

Stravična nezgoda dogodila se u sredu ujutro u pogonu MIN Kovačnice na Bulevaru 12. februar u Nišu oko dva sata ujutro, samo minut pre početka polučasovne pauze radnika u trećoj smeni.

Foto: Telegraf
Foto: Telegraf

Aleksandar Bogosavljević (29) iz Aleksinca teško je povređen na svom radnom mestu u Nišu kada ga je po desnoj šaci udario pneumatski čekić i potpuno je smrskao.

Stravična nezgoda dogodila se u sredu ujutro u pogonu MIN Kovačnice na Bulevaru 12. februar u Nišu oko dva sata ujutro, samo minut pre početka polučasovne pauze radnika u trećoj smeni. On je sa teškim telesnim povredama prebačen na Kliniku za plastičnu hirurgiju u Nišu gde je hitno operisan.

Bogosavljević kaže da se ne seća tačno detalja nesreće jer je bio u šoku.

– Postavio sam materijal pod čekić, a zatim sam trebao da pritisnem papučicu koja aktivira udarac. Međutim, iznenada je platforma poda mnom pukla, ja sam se zaneo, rukom sam se oslonio na radnu površinu, nogom nehotice nagazio papučicu za ćekić, a onda je usledio udarac – priča iz bolničke postelje Bogosavljević.

Kako kaže, iako je udarac bio stravičan, u prvi mah nije osetio jači bol.

– Pomislio sam da nije ništa strašno jer me nije mnogo bolelo. Tek kada sam pogledao u desnu ruku video sam da šake nema, bila je to samo krvava masa – rekao je Bogosavljević.

Goran Đorđević, plastični hirurg koji je zbrinuo Bogosavljevića potvrđuje da se radi o strašnoj povredi.

– On je primljem u teškom stanju, sa smrvljenom desnom šakom. Hitno je operisan, dva i po sata smo mu zbrinjavali povredu. Ostavili smo maksimalno zdravog tkiva, ali nije mnogo toga ostalo, samo po jedna kost palca i kažiprsta, sve ostalo je uništeno – objasnio je Đorđević.

Bogosavljevićevi poslodavci nisu želeli da komentarišu nesreću.

Inspekcija rada je saopštila da prikuplja informacije o ovom događaju te da će se oglasiti kada kompletira slučaj.

(D. R.)


#   Aleksinac   Goran Đorđević   Klinički centar Niš   povrede   MIN   Inspekcija rada   šaka   Aleksandar Bogosavljević   radno mesto
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima