Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Крили хашиш и марихуану у доњем вешу

rssBookmark and Share

22.10.2017. Јужна Србија Инфо

Цариници су у сарадњи са граничном полицијом, 20. октобра 2017. године, на прелазу Градина, у року од 45 минута код тројице путника пронашли и запленили мање количине марихуане и хашиша скривене у доњем вешу.

Пронађен хашиш у доњем вешу
Пронађен хашиш у доњем вешу

Серија заплена почела је око 12.30 часова када се излазу поменутог граничног прелаза појавио Ауди А4, шведских регистарских ознака. У аутомобилу су била три путника различите националности: поред бугарског држављанина који је управљао возилом, били су ту и сувозач турске националности и један Швеђанин.
 
Они су путовали из Шведске ка Бугарској. Детаљним прегледом аутомобила није откривено ништа, али је током личног претреса путника у доњем вешу 31-годишњег сувозача откривен пакет са око 35 грама хашиша.

Само 45 минута касније на прелазу су се затекла још два аутомобила марке Ауди А6 на путу ка Турској.
 
Поред возача у првом аутомобилу, немачких регистарских ознака, налазио се још један путник, 33-годишњи немачки држављанин турске националности. Убрзо је и у доњем вешу овог путника откривено паковање са око 34 грама марихуане.
 
Другим Аудијем А6, који је на прелаз стигао у исто време, управљао је 40-годишњи немачки држављанин турске националности. Цариници су се и у овом случају определили за лични претрес којим је у доњем вешу возача нађено још 31 грам марихуане.
 
Ови случајеви потврђују тезу да је теже наћи мање количине наркотика, јер су лакше за скривање, а путници не презају од тога да их крију и на најневероватнијим местима верујући да их ту нико неће тражити.
 
У сва три случаја, дрога је заједно са путницима ухваћеним у покушају кријумчарења предата полицији у даљу надлежност.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима