Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лажне СМС поруке у вези са исплатом пензија

rssBookmark and Share

27.03.2020. Јужна Србија Инфо

Министарство унутрашњих послова позива грађане, који су добили СМС поруке у вези са исплатама пензија, у којима се од њих, као клијента банке, траже лични подаци и банкарски подаци да то пријаве Одељењу за сузбијање виокотехнолошког криминала на имејл адресу vtk@mup.gov.rs или преко Удружења банака Републике Србије.

Лажне СМС поруке у вези са исплатом пензија

Одељење за сузбијање високотехнолошког криминала Министарства унутрашњих послова, по налогу Посебног тужилаштва за високотехнолошки криминал Вишег јавног тужилаштва у Београду предузело је све мере и радње у циљу откривања починилаца ових кривичних дела.

У последњих пар дана један број грађана добио је лажне СМС поруке у вези са исплатом пензија у којима се од њих тражи да доставе личне податке,  јединствени матични број грађана, број жиро-рачуна у банци, ПИН код и друге  сличне податке.

Министарство унутрашњих послова и Посебно тужилаштво за високотехнолошки криминал упозоравају јавност да се ради о превари и апелују на грађане да са повећаном пажњом чувају своје личне и пословне податке, како би се сачували од могућих превара.

Удружење банака Србије, као и пословне банке у Републици Србији обавестили  су клијенте да ће их у контексту исплате пензија контактирати, што може да подразумева и комуникацију путем СМС порука, али да у тој комуникацији банке никада неће тражити личне и банкарске податке. 


#   МУП РС   пензије   СМС   високотехнолошки криминал   Коронавирус
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима