Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Стефановић: Лажна вест да се од среде уводи 24-часовни карантин

rssBookmark and Share

01.04.2020. РТС, Јужна Србија Инфо

Министар полиције Небојша Стефановић реаговао је поводом информације која кружи друштвеним мрежама да се сутра уводи 24-часовни полицијски час. Поручује да је то лажна вест.

Фото: МУП
Фото: МУП

Небојша Стефановић је реаговао након што се на друштвеним мрежама појавила порука у којој пише да се од среде у поноћ уводи 24-часовни карантин, као и софтвер где се СМС поруком затражи одобрење да се изађе, које после може да се покаже полицији. "Набавите сутра шта вам треба, чувај се president", пише у тој поруци.

"Информација која кружи друштвеним мрежама о томе да се сутра увече уводи 24-часовни карантин, као и да ће грађани добијати СМС поруку одобрења за излазак на улицу, лажна је вест", навео је на Твитеру министар Небојша Стефановић.

Истиче да полиција интензивно ради на утврђивању идентитета особе која шири ту лажну вест. "Неко покушава да у Србији изазове хаос. Полиција ће реаговати и привести оног ко стоји иза овога", рекао је Стефановић.

У Влади Србије речено је РТС-у да ће о евентуалном увођењу 24-часовне забране кретања грађани бити упознати најмање 48 часова унапред.


#   полиција   МУП РС   Небојша Стефановић   ванредно стање   СМС   лажна дојава   Коронавирус
@nesastefanovic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима