Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stefanović: Lažna vest da se od srede uvodi 24-časovni karantin

rssBookmark and Share

01.04.2020. RTS, Južna Srbija Info

Ministar policije Nebojša Stefanović reagovao je povodom informacije koja kruži društvenim mrežama da se sutra uvodi 24-časovni policijski čas. Poručuje da je to lažna vest.

Foto: MUP
Foto: MUP

Nebojša Stefanović je reagovao nakon što se na društvenim mrežama pojavila poruka u kojoj piše da se od srede u ponoć uvodi 24-časovni karantin, kao i softver gde se SMS porukom zatraži odobrenje da se izađe, koje posle može da se pokaže policiji. "Nabavite sutra šta vam treba, čuvaj se president", piše u toj poruci.

"Informacija koja kruži društvenim mrežama o tome da se sutra uveče uvodi 24-časovni karantin, kao i da će građani dobijati SMS poruku odobrenja za izlazak na ulicu, lažna je vest", naveo je na Tviteru ministar Nebojša Stefanović.

Ističe da policija intenzivno radi na utvrđivanju identiteta osobe koja širi tu lažnu vest. "Neko pokušava da u Srbiji izazove haos. Policija će reagovati i privesti onog ko stoji iza ovoga", rekao je Stefanović.

U Vladi Srbije rečeno je RTS-u da će o eventualnom uvođenju 24-časovne zabrane kretanja građani biti upoznati najmanje 48 časova unapred.


#   policija   MUP RS   Nebojša Stefanović   vanredno stanje   SMS   lažna dojava   Koronavirus
@nesastefanovic @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima