Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лопови провалили у кућу владике Пахомија

rssBookmark and Share

Врање 28.04.2017. РТВ Врање, Јужна Србија Инфо

Лопови су све безобзирнији о чему говори податак да се крађе све чешће дешавају у по бела дана. Проваљује се у станове, локале, радионице, школе а не заобилазе се ни светиње. Током ускршњих празника, непознати починиоци провалили су у кућу владике Пахомија.

Фото: РТВ Врање
Фото: РТВ Врање

Два дана након тога украдене су кутије са добровољним прилозима верника, а касно синоћ су разбијена врата на Шапраначкој цркви.

За кратко време црква је поднела 17 кривичних пријава против НН починилаца због крађе доборовољних прилога или урушавања црквеног инвентара. Крађе су најчешће о великим верским празницима када више верника долази на службу. Тако је било и на Ускрс. Током трајања службе, уочи Ускрса, лопови су провалили у дом владике Пахомија, ушли унутра и узели два компјутера. Људи из обезбеђења су брзо реговали и лопови су у бегу бацили и уништили компјутере. Два дана након тога у Саборном храму се десила пљачка. "Непознати починиоци су однели кутије са новцем, добровољним пилозима који остављају верници.

Једну кутију су однели а једну полупали" каже свештеник Станислав Петрушевић. Он додаје да је синоћ касно пијављен покушај провале у Шапраначкој цркви али даје брзом интервенцијом старешина цркве спречена пљачка. Провалници су обили врата и на та начин причинили и материјалну штету.
Црква има озвучење и видео надзор, али је немогуће испратити сваки кутак, каже отац Станислав и апелује на вернике да своје прилоге остављају у кутијама а не на видљивом месту.

Он каже да су на удару све цркве и да су чести покушаји крађе а да се неки никада не расветле. Пример је крађа која се десила пре годину дана у Павловцу када су лопови украли црквено звоно. 


#   Врање   лопови   ПУ Врање   видео надзор   врањски Пахомије   провалници
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима