Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мафија празни рачуне Нишлија на банкоматима

rssBookmark and Share

08.02.2014. Блиц

Нишкој полицији јавила се још једна Нишлијка којој су преваранти у САД-у подигли новац са рачуна у банци.

Мафија празни рачуне Нишлија на банкоматима

Она је остала без 100 долара а као и у претходна два случаја, коришћен је исти банкомат на Булевару др Зорана Ђинђића у Нишу, на којем је највероватније био постављен "скимер“, уређај за крађу података са платних картица.

Како сазнаје Блиц, у досадашњој истрази је утврђено да је новац скидан из Чикага, а према незваничним сазнањима у крађе су умешани криминалци из Бугарске или Македоније.

"У питању је медицинска сестра из Ниша коју је банка обавестила да су јој са рачуна, из САД-а, подигнуте паре. Она је имала на динарском рачуну 14.000 динара тако да су могли да јој скину само 100 долара. Подаци са њене платне картице су "скимером“ скинути на истом банкомату у Нишу а потом злоупотребљени."

Прво је покушано да се скине новац са девизног рачуна, али како тамо није било средстава подигнуте су паре са динарског рачуна које се приликом плаћања конвертују у девизе, објашњава шеф одсека за сузбијање привредног криминалитета у нишкој полицији Бојан Ђурковић.

Према првим налазима истраге, сазнаје се незванично, иза преваре највероватније стоје организоване криминалне групе из Бугарске и Македоније, које по свему судећи имају и подршку саучесника у Америци.

Две Нишлијке поднеле су претходних дана пријаве полиције да су им са рачуна у банкама у Србији, из САД-а скинуто око 2.200 долара, подсећа Блиц. Не искључује се могућност да има још оштећених клијената банака у Нишу.


#   банкомат   мафија   медицинска сестра   платне картице
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима