Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мајка повређеног дечака тврди: Ударио га је ауто

rssBookmark and Share

Ниш 26.09.2013. Autor: Alo

Мајка дечака М. Ђ. (9) из Прокупља, који је под још увек неразјашњеним околностима, задобио тешке телесне повреде, каже да је њеног сина ударио аутомобил, док сестре које су биле са њим кажу да је пао док је претрчавао улицу.

Мајка повређеног дечака тврди: Ударио га је ауто

У тренутку несреће са њим су биле сестре Анђела (10) и Кристина Миладиновић (6), које живе у истој улици, као и несрећни Ђорђе. Оне тврде да су се враћали из села Нова Божурна, где су били код другарице, а да је Ђорђе покушавајући да пређе са леве на десну страну магистралног пута Ниш – Приштина, на улазу у Прокупље неспретно пао и главом ударио у асфалт. Носио је папуче и највероватније се оклизнуо. Ипак, мајка дечака тврди да је он повређен тако што га је ударио аутомобил који је возила за сада непозната особа.

"Покушао је да пређе улицу по дијагонали, када се из правца Ниша појавио аутомобил плаве боје. Ђорђе је потрчао, али му је папуча склизнула и он се нашао на путу. Права је срећа како га аутомобил није прегазио", каже за "Ало" десетогодишња Анђела, једна од две девојчице које су биле очевици ове несреће. Она истиче да се аутомобил, који није ишао великом брзином и у којем су била два мушкарца средњих година и два детета, одмах зауставио, а возач је изашао да види о чему се ради.

"Узео је Ђорђа, ставио га у кола и одвезао кући. Нисмо приметиле да се помера, а на глави смо виделе неку рану, као посекотина", тврде за лист сестре.

Иако никога није било у породичној кући Миладиновића, где дечак живи са две старије сестре и мајком, комшије тврде да је он у моменту када га је довезао човек аутомобилом кући био свестан. Тек неких пола сата након тога, почео је да се жали да га боли глава. Болови су били све јачи, па је мајка одлучила да малишана одведе у Хитну службу Дома здравља. Према подацима из Хитне службе, Ђорђе је примљен нешто после 20 часова, одакле је одмах колима Хитне помоћи пребачен на Одељење ургентне медицине Опште болнице "Др Алекса Савић" у Прокупљу.

Мајка Сунчица тврди да је Ђорђе када се освестио испричао да се шетао са другарицама када га је отпозади ударио аутообил и захтева да полиција испита случај.

"У болници су му откривене и повреде руке, колена и модрица на леђима, које није могао да добије, по речима лекара, само од пада. Тражимо да полиција испита случај и нађе ко га је ударио колима. Па када животињу ударите станете да видите како је, а не побегнете. Мислим да га је ударио аутомобил који га је и довезао до куће. Један комшија је видео да се ради о нишким таблицама", рекла је за "Ало" мајка. Она каже да је Ђорђе као дечак прошао пакао због повреде и операције ноге, али да је сада више забринута јер се ради о повреди главе.

Иако је због тежине повреда у почетку било нејасно како је дошло до повређивања дечака, јер се сумњало да га је аутомобил ударио, према информацијама у полицији за сада нема доказа за такву тврдњу.


#   Ниш   Прокупље   полиција   Нова Божурна
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима