Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Majka povređenog dečaka tvrdi: Udario ga je auto

rssBookmark and Share

Niš 26.09.2013. Autor: Alo

Majka dečaka M. Đ. (9) iz Prokuplja, koji je pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, zadobio teške telesne povrede, kaže da je njenog sina udario automobil, dok sestre koje su bile sa njim kažu da je pao dok je pretrčavao ulicu.

Majka povređenog dečaka tvrdi: Udario ga je auto

U trenutku nesreće sa njim su bile sestre Anđela (10) i Kristina Miladinović (6), koje žive u istoj ulici, kao i nesrećni Đorđe. One tvrde da su se vraćali iz sela Nova Božurna, gde su bili kod drugarice, a da je Đorđe pokušavajući da pređe sa leve na desnu stranu magistralnog puta Niš – Priština, na ulazu u Prokuplje nespretno pao i glavom udario u asfalt. Nosio je papuče i najverovatnije se okliznuo. Ipak, majka dečaka tvrdi da je on povređen tako što ga je udario automobil koji je vozila za sada nepoznata osoba.

"Pokušao je da pređe ulicu po dijagonali, kada se iz pravca Niša pojavio automobil plave boje. Đorđe je potrčao, ali mu je papuča skliznula i on se našao na putu. Prava je sreća kako ga automobil nije pregazio", kaže za "Alo" desetogodišnja Anđela, jedna od dve devojčice koje su bile očevici ove nesreće. Ona ističe da se automobil, koji nije išao velikom brzinom i u kojem su bila dva muškarca srednjih godina i dva deteta, odmah zaustavio, a vozač je izašao da vidi o čemu se radi.

"Uzeo je Đorđa, stavio ga u kola i odvezao kući. Nismo primetile da se pomera, a na glavi smo videle neku ranu, kao posekotina", tvrde za list sestre.

Iako nikoga nije bilo u porodičnoj kući Miladinovića, gde dečak živi sa dve starije sestre i majkom, komšije tvrde da je on u momentu kada ga je dovezao čovek automobilom kući bio svestan. Tek nekih pola sata nakon toga, počeo je da se žali da ga boli glava. Bolovi su bili sve jači, pa je majka odlučila da mališana odvede u Hitnu službu Doma zdravlja. Prema podacima iz Hitne službe, Đorđe je primljen nešto posle 20 časova, odakle je odmah kolima Hitne pomoći prebačen na Odeljenje urgentne medicine Opšte bolnice "Dr Aleksa Savić" u Prokuplju.

Majka Sunčica tvrdi da je Đorđe kada se osvestio ispričao da se šetao sa drugaricama kada ga je otpozadi udario autoobil i zahteva da policija ispita slučaj.

"U bolnici su mu otkrivene i povrede ruke, kolena i modrica na leđima, koje nije mogao da dobije, po rečima lekara, samo od pada. Tražimo da policija ispita slučaj i nađe ko ga je udario kolima. Pa kada životinju udarite stanete da vidite kako je, a ne pobegnete. Mislim da ga je udario automobil koji ga je i dovezao do kuće. Jedan komšija je video da se radi o niškim tablicama", rekla je za "Alo" majka. Ona kaže da je Đorđe kao dečak prošao pakao zbog povrede i operacije noge, ali da je sada više zabrinuta jer se radi o povredi glave.

Iako je zbog težine povreda u početku bilo nejasno kako je došlo do povređivanja dečaka, jer se sumnjalo da ga je automobil udario, prema informacijama u policiji za sada nema dokaza za takvu tvrdnju.


#   Niš   Prokuplje   policija   Nova Božurna
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima