Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prokuplje: Zakucao se u traktor i poslao petoro u bolnicu

rssBookmark and Share

Niš 24.05.2015. Alo, Agencije, Južna Srbija Info

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u subotu uveče nešto posle 21 sat, u sudaru putničkog automobila i traktora koji su se kretali u istom smeru na delu državnog puta Prokuplje – Mala Plana povređeno je pet osoba.

Foto:Profimedia
Foto:Profimedia

U nesreći je vozač putničkog automobila marke "golf" Miloš B. (25) iz Mršelja zadobio teške telesne povrede glave u vidu preloma kostiju lica i lobanje.

- Nakon ukazane pomoći i dijagnostike na Odeljenju urgentne medicine prokupačke bolnice "Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju, Miloš je prebačen na Odeljenje neurohirurgije Kliničko bolničkog centra u Nišu, dok je suvozač u automobilu Marija B. (29) iz Mršelja sa teškim telesnim povredama donjih ekstremiteta zadržana je na Odeljenju ortopedije prokupačke bolnice.
Blagica J. (42) iz sela Reljinac u opštini Prokuplje koja se prevozila na traktoru, zadržana je na Odeljenju ortopedije sa teškim povredama u vidu preloma potkolenice, dok je njen suprug Dejan J. (45) inače vozač traktora,  zadržan na Odeljenju hirurgije – potvrdila je portparol prokupačke bolnice dr Marija Despotović.

Inače, prema nezvaničnim informacijama nezgoda se dogodila na delu državnog puta kod vojne baze, kada je vozač putničkog automobila Miloš B. koji ne poseduje vozačku dozvolu vraćajući se automobilom sa svadbe udario u zadnji deo neosvetljene poluprikolice traktora koji se kretao putem.
Prava je sreća da je izbegnuta veća tragedija jer se na traktoru osim supružnika Blagice i Dejana prevozilo i njihovo maloletno dete, koje je pravim čudom ostalo nepovređeno.
Još uvek je nejasno šta je prouzrokovalo ovu nezgodu, ali se pretpostavlja da se radi o neusklađenoj brzini stanju i uslovima puta, ali nije isključeno ni da se radi o vožnji pod dejstvom alkohola. Policija koja je obavila uviđaj, utvrdiće uzrok ove nezgode u kojoj su više lica zadobila teške telesne povrede.
Nesreća u Prokuplju-Stradao i motorciklista,  Foto: Lj. Mitić

Tokom jučerašnjeg dana u delu Prokuplja „kod male pijace“ na magistralnom putu Niš – Priština dogodila se još jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je na sreću jedno lice zadobilo samo lakše telesne povrede. Stefan M (30) iz sela Ćukovac kod Prokuplja lakše je povređen kada ga je vozeći motocikl, udario kamion prilikom skretanja. Hitna služba prokupačkog Doma zdravlja je intervenisala, ali je na sreću konstatovano da je Stefan zadobio samo manje ogrebotine.


#   Niš   Prokuplje   Klinički centar Niš   policija   Dr Aleksa Savić bolnica   saobraćajna nezgoda   Priština   povrede   Marija Despotović   traktor   Reljinac
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima