Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Малверзације при изградњи Дечјег парка у Прешеву - оштетили Координационо тело за два милиона

rssBookmark and Share

Прешево 05.06.2020. Јужна Србија Инфо

Полиција је ухапсила осам особа осумњичених да су малверзацијама приликом извођења радова у Дечјем парку у Прешеву оштетили Координационо тело за Прешево, Бујановац и Медвеђу, за око два милиона динара.

Малверзације при изградњи Дечјег парка у Прешеву - оштетили Координационо тело за два милиона

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су осам особа због постојања основа сумње да су малверзацијама приликом извођења радова у Дечјем парку у Прешеву оштетили Координационо тело за Прешево, Бујановац и Медвеђу за око два милиона динара.

Због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја ухапшен је М. К. (1978), надзорни орган ЦИП из Београда, док су због сумње да су починили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица ухапшени Д. М. (1984), одговорно лице привредног друштва „Дим Енерџи“ ДОО Пирот, П. П. (1970), одговорно лице за извођење радова и А. Б. (1977), одговорно лице привредног друштва „Тоблер скеле“ ДОО Прешево.

Полиција је ухапсила и Н. Л. (1987) стварног власника привредног друштва „B&L Planet“ из Прешева, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица у помагању, као и С. Б. (1975), И. А. (1960) и П. М. (1987), чланове комисије за јавне набавке општине Прешево, који се терете да су учинили кривично дело злоупотреба у вези са јавном набавком.

Сумња се да су М. К, Д. М. и П. П. оверили документа којима се потврђује да је део радова за осветљење у Дечјем парку био изведен, иако радови нису реализовани, упркос томе што је Координационо тело за Прешево, Бујановац и Медвеђу за тај посао исплатило 1.512.110 динара.

Осумњичени С. Б, И. А и П. М. се терете да су прошле године спровели јавну набавку за изградњу фонтане у дечијем парку Прешево и изабрали за извођаче радова А. Б. и Н. Л, иако су знали да је 2018. године спроведена јавна набавка за тај посао и закључен уговор са извођачем радова.

Како се сумња, А. Б. и Н. Л. су за извођење прве фазе радова на изградњи фонтане наплатили десетоструко већу цену од цене из пројекта и просечне тржишне цене, чиме су оштетили Координационо тело за Прешево, Бујановац и Медвеђу у износу око 474.290 динара.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.


#   Прешево   МУП РС   злоупотреба службеног положаја   Координационо тело за југ србије   Дечји парк Прешево
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима