Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Malverzacije pri izgradnji Dečjeg parka u Preševu - oštetili Koordinaciono telo za dva miliona

rssBookmark and Share

Preševo 05.06.2020. Južna Srbija Info

Policija je uhapsila osam osoba osumnjičenih da su malverzacijama prilikom izvođenja radova u Dečjem parku u Preševu oštetili Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu, za oko dva miliona dinara.

Malverzacije pri izgradnji Dečjeg parka u Preševu - oštetili Koordinaciono telo za dva miliona

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su osam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su malverzacijama prilikom izvođenja radova u Dečjem parku u Preševu oštetili Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu za oko dva miliona dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšen je M. K. (1978), nadzorni organ CIP iz Beograda, dok su zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica uhapšeni D. M. (1984), odgovorno lice privrednog društva „Dim Enerdži“ DOO Pirot, P. P. (1970), odgovorno lice za izvođenje radova i A. B. (1977), odgovorno lice privrednog društva „Tobler skele“ DOO Preševo.

Policija je uhapsila i N. L. (1987) stvarnog vlasnika privrednog društva „B&L Planet“ iz Preševa, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju, kao i S. B. (1975), I. A. (1960) i P. M. (1987), članove komisije za javne nabavke opštine Preševo, koji se terete da su učinili krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Sumnja se da su M. K, D. M. i P. P. overili dokumenta kojima se potvrđuje da je deo radova za osvetljenje u Dečjem parku bio izveden, iako radovi nisu realizovani, uprkos tome što je Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu za taj posao isplatilo 1.512.110 dinara.

Osumnjičeni S. B, I. A i P. M. se terete da su prošle godine sproveli javnu nabavku za izgradnju fontane u dečijem parku Preševo i izabrali za izvođače radova A. B. i N. L, iako su znali da je 2018. godine sprovedena javna nabavka za taj posao i zaključen ugovor sa izvođačem radova.

Kako se sumnja, A. B. i N. L. su za izvođenje prve faze radova na izgradnji fontane naplatili desetostruko veću cenu od cene iz projekta i prosečne tržišne cene, čime su oštetili Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu u iznosu oko 474.290 dinara.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Komentara: 0


#   Preševo   MUP RS   zloupotreba službenog položaja   Koordinaciono telo za jug srbije   Dečji park Preševo
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima