Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мигранти сакривени у камиону са вештачким ђубривом

rssBookmark and Share

Прешево 28.07.2020. Јужна Србија Инфо

Цариници готово свакодневно у камионским товарима проналазе мигранте који на тај начин покушавају да се домогну неке од европских земаља. Да су многи од њих су зарад тога спремни да ризикују и живот уверили су се и данас цариници на Прешеву, који су заједно са полицијом у илегалном преласку границе спречили 14 миграната.

Мигранти сакривени у камиону са вештачким ђубривом

Слепи путници“ су откривени када је на ред за контролу на улазу у земљу пристигао камион мађарских регистарских ознака, који је из Грчке ка Београду превозио вештачко ђубриво.

На питање, да ли осим пријављене робе има још нешто што би пријавио, 61-годишњи возач, српско-мађарски држављанин, рекао је да нема, али да му се чини, да је у товарном делу чуо буку и гласове.

Након тога су цариници мултигасним детектором измерили повећану концентрацију угљендиоксида у приколици и мада је македонска царинска пломба била неоштећена, био је то довољан разлог да камион буде отворен и детаљно прегледан.

Тада је међу џаковима вештачког ђубрива пронађено 11 младића из Авганистана.

Међутим, то није било све. Још тројица миграната скривала су се у палетарнику камиона, одакле су их цариници и полиција једва извукли.

Цариници су од почетка године открили готово 650 миграната у товарима са различитом робом.


#   Прешево   царина   камиони   Гранични прелаз   мигранти   ђубриво
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима