Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мистерија са депоније: Нога са ђубришта одсечена у болници у Прокупљу?

rssBookmark and Share

Лесковац 13.08.2015. Новости, Мондо

Људска потколеница, која је прошлог четвртка пронађена у рециклажном центру Регионалне санитарне депоније у Лесковцу, према незваничним информацијама из извора блиских истрази, највероватније потиче из Опште болнице у Прокупљу.

илустрација
илустрација

Полиција је наводно утврдила да је тамо обављена ампутација леве потколенице непосредно пре овог бизарног открића на отпаду, пишу "Вечерње новости".

Према незваничним информацијама, у току су медицинска вештачења и ДНК анализа и тек након тога се може очекивати да се о свим детаљима обавести јавност.

Смеће се прикупља из више градова
Предузеће "Пор Вернер Вебер", коме су Лесковчани у јавно-приватном партнерству поверили прикупљање и депоновање смећа са подручја града, ову услугу пружа и у више општина Јабланичког округа, у Владичином Хану, али и у Прокупљу. Тако је полицију траг, како сазнајемо, довео до болнице у Прокупљу.

Истражни органи су свима који су на било који начин повезани са овим догађајем наложили да не дају изјаве до окончања поступка.

Након што је људско стопало са делом листа пронађено на депонији сумњало се да је тамо доспело као медицински отпад из Опште болнице у Лесковцу.

То је убрзо демантовао директор Небојша Димитријевић изјавом да такве ампутације, на одељењима хирургије и ортопедије, није било у последњих месец дана.

Пошто је потколеница пронађена у још нераспаднутом стању, све је указивало на неку другу здравствену установу.

На стопалу је био видљив "прецизан хируршки рез", па је истрага после провере у Лесковцу усмерена ка болници у Прокупљу.

У Општој болници у Лесковцу рекли су да медицински отпад "не може да заврши на депонији".

"Делови људских органа након операција уклањају се посебним путевима и процедурама и у посебно обележеним контејнерима, који се и по боји разликују од оних судова где се одлаже комунални отпад", рекао Небојша Димитријевић, и додао да се медицински отпад уз пратећу документацију спаљује у болничкој спалионици и након додатних анализа одлаже на посебном делу депоније, пишу "Новости".


#   Лесковац   Прокупље   Др Алекса Савић болница   депонија   Небојша Димитријевић   Вечерње новости   Пор Вернер Вебер   ампутација
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима