Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Misterija sa deponije: Noga sa đubrišta odsečena u bolnici u Prokuplju?

rssBookmark and Share

Leskovac 13.08.2015. Novosti, Mondo

Ljudska potkolenica, koja je prošlog četvrtka pronađena u reciklažnom centru Regionalne sanitarne deponije u Leskovcu, prema nezvaničnim informacijama iz izvora bliskih istrazi, najverovatnije potiče iz Opšte bolnice u Prokuplju.

ilustracija
ilustracija

Policija je navodno utvrdila da je tamo obavljena amputacija leve potkolenice neposredno pre ovog bizarnog otkrića na otpadu, pišu "Večernje novosti".

Prema nezvaničnim informacijama, u toku su medicinska veštačenja i DNK analiza i tek nakon toga se može očekivati da se o svim detaljima obavesti javnost.

Smeće se prikuplja iz više gradova
Preduzeće "Por Verner Veber", kome su Leskovčani u javno-privatnom partnerstvu poverili prikupljanje i deponovanje smeća sa područja grada, ovu uslugu pruža i u više opština Jablaničkog okruga, u Vladičinom Hanu, ali i u Prokuplju. Tako je policiju trag, kako saznajemo, doveo do bolnice u Prokuplju.

Istražni organi su svima koji su na bilo koji način povezani sa ovim događajem naložili da ne daju izjave do okončanja postupka.

Nakon što je ljudsko stopalo sa delom lista pronađeno na deponiji sumnjalo se da je tamo dospelo kao medicinski otpad iz Opšte bolnice u Leskovcu.

To je ubrzo demantovao direktor Nebojša Dimitrijević izjavom da takve amputacije, na odeljenjima hirurgije i ortopedije, nije bilo u poslednjih mesec dana.

Pošto je potkolenica pronađena u još neraspadnutom stanju, sve je ukazivalo na neku drugu zdravstvenu ustanovu.

Na stopalu je bio vidljiv "precizan hirurški rez", pa je istraga posle provere u Leskovcu usmerena ka bolnici u Prokuplju.

U Opštoj bolnici u Leskovcu rekli su da medicinski otpad "ne može da završi na deponiji".

"Delovi ljudskih organa nakon operacija uklanjaju se posebnim putevima i procedurama i u posebno obeleženim kontejnerima, koji se i po boji razlikuju od onih sudova gde se odlaže komunalni otpad", rekao Nebojša Dimitrijević, i dodao da se medicinski otpad uz prateću dokumentaciju spaljuje u bolničkoj spalionici i nakon dodatnih analiza odlaže na posebnom delu deponije, pišu "Novosti".


#   Leskovac   Prokuplje   Dr Aleksa Savić bolnica   deponija   Nebojša Dimitrijević   Večernje novosti   Por Verner Veber   amputacija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima