Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Младић крвнички избоден осам пута у кичму и врат

rssBookmark and Share

23.11.2014. Блиц, Јужна Србија Инфо

Стефан Станковић (23) из Ниша задобио је тешке повреде опасне по живот када су га на Булевару др Зорана Ђинђића тројица непознатих нападача избола ножем чак осам пута!

Избодени младић Стефан Станковић
Избодени младић Стефан Станковић

Један од убода оштетио му је кичмену мождину због чега не осећа ноге, а према првим налазима лекара постоји велика опасност да ће остати парализован. Напад се десио 22. новембра пола часа иза поноћи, код раскрснице са Сремском улицом, а повређени младић је хитно пребачен и збринут на Хируршкој клиници.

Није у животне опасности
Како сазнајемо на Хируршкој клиници, повређени младић је задобио више убода у груди, леђа и врат али је тренутно ван животне опасности.

- Стајао сам са Стефаном и разговарао. Са друге стране улице, пролазила су шесторица младића. Довикнули су нам:

- Где сте, фамилијо!.

- Ми смо одговорили: “Ту смо, фамилијо!”

- Онда су тројица прешла улицу и дошла до нас. Једам ми је рекао: “Где си, брате” и одмах покушао да ме удари. Ја сам се измакао и покушао да се одбраним, док су друга двојица оборила Стефана на земљу. Ударали су га и шутирали, а један ме је гађао његовим бициклом. Када ми је један рекао: “Бежи да и ти не добијеш нож”, схватио сам да су наоружани - прича Стефанов друг који је замолио да остане анониман.

Он каже да је појурио за нападачима који су се повукли у  правцу Клиничког центра, где су нестали у околним улицама.

- Зауставио сам интервентну патролу полиције која је одмах појурила за њима. Када смо дошли до Стефана који је лежао на земљи видео сам да је сав у крви. Дошла је Хитна помоћ која га је пребацила у болницу. Не знам зашто су нас напали, нити их познајемо, нити је неко од нас раније био у сукобу са неким од њих. Апелујем на родитеље да воде рачуна шта им раде деца, јер се по свему судећи ради о малолетницима - прича Стефанов друг.

Саша Станковић каже да је његов млађи брат Стефан задобио најмање осам убода у тело.

- Према ономе што су нам рекли лекари, убоден је најмање осам пута у тело, највише у леђа, а има и два убода у врат.

Оштећена му је кичмена мождима једним убодом, због чега не осећа ноге. Према проценама лекара, 90 одсто је вероватноћа да ће остати парализован до краја живота и да никада више неће моћи да стане на своје ноге - каже Саша.

Мајка избоденог младића Надица Станковић је у породичној  кући славила славу, шокирала се када је у току ноћи примила вест да јој је син избоден.

- Стефан је вечерао и изашао око 22.30 часова бициклом код  девојке, а у повратку се нашао с другом. Старији син Саша ми је јавио у току ноћи шта се десило. Чим је убоден осам пута, тај је имао намеру да га убије... Страшно, не знам да ли су га шутирали пре него што су га изболи или после, каже она.

Према незваничним сазнањима, нападачи на Стефана и  његовог друга били су под дејством алкохола. Нишка полиција  интензивно ради на идентификацији и проналажењу нападача.

 


#   Хитна помоћ   насиље   убод   Стефан Станковић   Саша Станковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима