Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Могућа "наногица" од годину дана за власника кафане у Нишу због кршења мера?

rssBookmark and Share

Ниш 06.03.2021. Јужна Србија Инфо

Како незванично сазнајмео Т.С. стар 47 година из Мерошине, у чијем је угоститељском објекту у четвртак увече Нишу инспекција и полиција затекла око 150 људи, највероватније ће добити "наногицу" односно казну годину дана кућног затвора.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Након само 24 сата, нишко Основно јавно тужилаштво, склопило је споразум о признању кривичног дела којим је предвиђена казна од годину дана кућног затвора.

Потребно је и да Основни суд у Нишу потврди овј споразум.

Уколкико се то и догоди, то би била најстрожија казна за кршење мера, односно  за организаторе ковид журки, од почетка примена санкција, а којима се на терет ставља кривично дело непоступања по здравственим прописима у време епидемије.

Подсетимо...

У четвртак увече у једном нишком угоститељском објекту је затечено 180 особа, противно актуленим мерама оукпљња у борби против Ковида19.

"Комунална милиција је у сарадњи са ПУ Ниш, управо растурила "ковид" журку у једном нишком ресторану где је затечено 180 људи!? Осим прекршајног налога, власнику ће бити поднета и кривична пријава. Објекат је затворен на 72 сата. У КЦ Ниш и даље је много људи на респираторима, а било је и оних који на залост, нису дочекали јутро", написла је тада, градоначелница ниша Драгана Сотировски на свом Фејсбук налогу.


#   Ниш   Мерошина   Драгана Сотировски   Основно јавно тужилаштво   ПУ Ниш   угоститељски објекат   Основни суд   привремене мере   журка   Комунална милиција   Коронавирус   панденија   ковид журка
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима