Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Moguća "nanogica" od godinu dana za vlasnika kafane u Nišu zbog kršenja mera?

rssBookmark and Share

Niš 06.03.2021. Južna Srbija Info

Kako nezvanično saznajmeo T.S. star 47 godina iz Merošine, u čijem je ugostiteljskom objektu u četvrtak uveče Nišu inspekcija i policija zatekla oko 150 ljudi, najverovatnije će dobiti "nanogicu" odnosno kaznu godinu dana kućnog zatvora.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Nakon samo 24 sata, niško Osnovno javno tužilaštvo, sklopilo je sporazum o priznanju krivičnog dela kojim je predviđena kazna od godinu dana kućnog zatvora.

Potrebno je i da Osnovni sud u Nišu potvrdi ovj sporazum.

Ukolkiko se to i dogodi, to bi bila najstrožija kazna za kršenje mera, odnosno  za organizatore kovid žurki, od početka primena sankcija, a kojima se na teret stavlja krivično delo nepostupanja po zdravstvenim propisima u vreme epidemije.

Podsetimo...

U četvrtak uveče u jednom niškom ugostiteljskom objektu je zatečeno 180 osoba, protivno aktulenim merama oukpljnja u borbi protiv Kovida19.

"Komunalna milicija je u saradnji sa PU Niš, upravo rasturila "kovid" žurku u jednom niškom restoranu gde je zatečeno 180 ljudi!? Osim prekršajnog naloga, vlasniku će biti podneta i krivična prijava. Objekat je zatvoren na 72 sata. U KC Niš i dalje je mnogo ljudi na respiratorima, a bilo je i onih koji na zalost, nisu dočekali jutro", napisla je tada, gradonačelnica niša Dragana Sotirovski na svom Fejsbuk nalogu.


#   Niš   Merošina   Dragana Sotirovski   Osnovno javno tužilaštvo   PU Niš   ugostiteljski objekat   Osnovni sud   privremene mere   žurka   Komunalna milicija   Koronavirus   pandenija   kovid žurka
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima