Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

МУП УПОЗОРАВА: Стижу "спам" ПДФ мејлови о педофилији и другим кривичним делима, не отварајте документа

Bookmark and Share

04.11.2022. Јужна Србија Инфо

Припадници МУП-а, Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала и Секторa за аналитику и други, раде на идентификацији учинилаца који масовно шаљу поруке познатије као “спам“, које су послате на велики број електронских адреса државних установа и других правних субјеката, као и приватних лица, у којима се прималац обавештава да се наводно против њега води поступак у вези са педофилијом као и другим кривичним делима.

МУП УПОЗОРАВА: Стижу "спам" ПДФ мејлови о педофилији и другим кривичним делима, не отварајте документа

У злонамерним мејловима, који су послати са Google сервера, у прилогу електронске поруке налази се документ у пдф формату у којем су потписници ових порука непозната лица, која се лажно представљају као начелници управа или команданти јединица у Министарству унутрашњих послова Републике Србије.

Такође, у овим порукама од примаоца се захтева да у одређеном року одговори на примљени мејл, у противном му се прети поступком пред тужилаштвом или претњом да ће наводну педофилију пласирати у медије. 

Неки од конкретних прималаца наведених мејлова су библиотека у Житишту, МЗ „Вељко Влаховић“ у Зрењанину, Прекршајни суд у Чачку, више школа широм Србије, центри за социјални рад, али и велики број приватних лица. 

Министарство унутрашњих послова апелује на све евентуалне примаоце да не отварају прилоге из оваквих мејлова

Коментара: 0


#   МУП РС   педофилија   упозорење   високотехнолошки криминал   мејл
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима