Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На Мердару заплењено преко пола тоне суџука и печенице у коферима

rssBookmark and Share

Мердаре 24.11.2022. Јужна Србија Инфо

Цариници су 23. новембра 2022. године на контролном пункту Мердаре запленили више од 530 килограма говеђег суџука и печенице, којима су били напуњени кофери у пртљажном простору једног аутобуса.

На Мердару заплењено преко пола тоне суџука и печенице у коферима

Прекршај је откривен када је на ред за контролу из правца АПКиМ пристигао аутобус, који се са око двадесетак путника, упутио из Призрена ка Немачкој. 

И возачи и путници су приликом сусрета са цариницима рекли да сем личног пртљага немају ништа за пријављивање. 

Убрзо их је демантовала детаљна контрола која је уследила, када је у пртљажном делу аутобуса пронађено шест великих кофера, до врха напуњених сувомеснатим производима у ринфузу. 

Утврђено је да се ради о преко 347 килограма говеђе кобасице-суџука и више од 186 килограма суве говеђе печенице. Тек када је прекршај откривен, као власник "сувомеснатих кофера" се пријавио сувозач у аутобусу, који је рекао, да је суџук и печеницу купио за сопствене потребе у једној месари у Пећи. 

Како је кријумчарена роба била недекватно упакована, без декларације и уверења о здравственој исправности, суд је у хитном поступку наложио њено одузимање и уништење од стране надлжене ветеринарске инспекције.

Подсећамо да се у путничком промету може носити фабрички упакована храна са декларацијом произвођача, у количини која је намењена сопственим потребама, односно потребама домаћинства, а не даљој препродаји. 


#   Мердаре   царина   суво месо   печеница   административна линија   суџук   контролни пункт
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима