Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На ВМА пребачена два војника

rssBookmark and Share

Врање 22.01.2012. Аutor : Tanjug |

Два повређена војника у саобраћајној несрећи код Бујановца из Ниша пребачени на Војно-медицинску академију (ВМА) у Београду.

На ВМА пребачена два војника

Заменик управника Војне болнице у Нишу пуковник Александар Петковић изјавио је данас Тањугу да је њихово здравствено стање добро.

"На ВМА из Ниша су пребачени Александар Јовановић и Марко Станковић и према нашим информацијама, они су оперисани и њихово здравствено стање је добро", казао је Петковић.

Он је рекао да су из Врањске болнице у нишку војну болницу пребачена још три повређена војника у саобраћајној несрећи - Иван Младеновић, Иван Јовановић и Данило Миленковић, тако да су сви повређени сада на лечењу у Нишу.

Петковић је навео да је најтеже повређени возац комбија Дејан Стојановић "стабилан", али да је реч о веома тешким повредама и да се његово здравстено стање прати.

Он је подсетио да је Стојановић задобио отворене преломе обе потколенице, бутне кости и да има повреде главе.

Петковић је напоменуо да ће лекари у зависности од процене здравственог стања повређених, одлучити да ли ће још неко од војника повређених у саобраћајној несрећи бити пребачен на ВМА.

У Нишкој војној болници од јуче су на лечењу још Саша Марковић и Никола Стаменковић, који је задобио лакше телесне повреде.

Саобраћајна несрећа догодила се јуче око 06.30 часова на магистралном путу Врање - Скопље на улазу у Бујановац, када су се сударили путнички аутомобил "мерцедес", бујановачких регистарских таблица, и комби, лесковачких регистарских таблица, у коме су били професионални војници.


#   Врање   ВМА   Александар Јовановић   Марко Станковић   Дејан Стојановић   Саша Марковић   професионални војници
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима