Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na VMA prebačena dva vojnika

rssBookmark and Share

Vranje 22.01.2012. Autor : Tanjug |

Dva povređena vojnika u saobraćajnoj nesreći kod Bujanovca iz Niša prebačeni na Vojno-medicinsku akademiju (VMA) u Beogradu.

Na VMA prebačena dva vojnika

Zamenik upravnika Vojne bolnice u Nišu pukovnik Aleksandar Petković izjavio je danas Tanjugu da je njihovo zdravstveno stanje dobro.

"Na VMA iz Niša su prebačeni Aleksandar Jovanović i Marko Stanković i prema našim informacijama, oni su operisani i njihovo zdravstveno stanje je dobro", kazao je Petković.

On je rekao da su iz Vranjske bolnice u nišku vojnu bolnicu prebačena još tri povređena vojnika u saobraćajnoj nesreći - Ivan Mladenović, Ivan Jovanović i Danilo Milenković, tako da su svi povređeni sada na lečenju u Nišu.

Petković je naveo da je najteže povređeni vozac kombija Dejan Stojanović "stabilan", ali da je reč o veoma teškim povredama i da se njegovo zdravsteno stanje prati.

On je podsetio da je Stojanović zadobio otvorene prelome obe potkolenice, butne kosti i da ima povrede glave.

Petković je napomenuo da će lekari u zavisnosti od procene zdravstvenog stanja povređenih, odlučiti da li će još neko od vojnika povređenih u saobraćajnoj nesreći biti prebačen na VMA.

U Niškoj vojnoj bolnici od juče su na lečenju još Saša Marković i Nikola Stamenković, koji je zadobio lakše telesne povrede.

Saobraćajna nesreća dogodila se juče oko 06.30 časova na magistralnom putu Vranje - Skoplje na ulazu u Bujanovac, kada su se sudarili putnički automobil "mercedes", bujanovačkih registarskih tablica, i kombi, leskovačkih registarskih tablica, u kome su bili profesionalni vojnici.


#   Vranje   VMA   Aleksandar Jovanović   Marko Stanković   Dejan Stojanović   Saša Marković   profesionalni vojnici
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima