Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Насилници побегли у Хрватску након што су пуштени из притвора јер није било струје

rssBookmark and Share

Алексинац 01.02.2014. извор: Блиц, Алексинац.Нет

Марко Љубеновић (21) и његов отац Горан Петровић (53) пљачкаши који су мучили супружнике у Крушју код Алексинца искористили су немар нишког правосуђа и побегли.

Насилници побегли у Хрватску након што су пуштени из притвора јер није било струје

Према првим информацијама, отац и син, који су пре две недеље изашли из притвора јер у нишком тужилаштву није било струје, склонили су се у Хрватску. У међувремену, троје њихових саучесника је поново враћено у притвор док ће се двоје бранити са слободе.

Разбојници су 8. јануара и мучили Живка (78) и његову супругу Милицу (78) Миловановић у Крушју код Алексинца.

У решењу за одређивање притвора стоји да је јавност узнемирена и да се може угрозити истрага

По наредби суда, у притворску јединицу КПЗ у Нишу спроведени су брат и сестра Славко (21) и Драгана (19) Митровић из Прћиловице, као и Дејана Раду (20) из Панчева, која живи у Прћиловици. Осумњиченима Николи Ђорђевићу (19) из Житковца и Славку Дикићу (25) из Моравца решењем суда није одређен притвор, па ће се бранити са слободе.

Љубеновић и Петровић, како се сумња, главни су актери пљачке јер су злостављали Живка, ударали га бејзбол палицом, стављали му мачету под грло и пиштољ на слепоочницу. Све је то гледала Живкова супруга.

Републичко тужилаштво најавило је после пуштања разбојника на слободу 17. јануара да ће оформити комисију и испитати има ли пропуста нишког Вишег тужилаштва. До сада резултати нису саопштени.

- Ванрасправно веће Вишег суда у Нишу, одлучујући по жалби тужилаштва, вратило је предлог о одређивању притвора на поновно одлучивање судији за претходни поступак Томиславу Трајковићу. Утврђено је да је судија Александар Теодосић правилно поступио јер није било основа да се осумњиченима одреди притвор - објашњава портпаролка Вишег суда Тамара Савић Цветановић.

Судија Трајковић је, одлучујући поново о предлогу тужилаштва, а након саслушања, дао наредбу да се петоро осумњичених притвори до 30 дана, а да се двојица бране са слободе.

- У агонији смо од када смо опљачкани. Ноћи нам пролазе у напетости. Чим нешто шушне, скачемо из кревета. Мислили смо да су сви поново ухапшени. Сада нам је још страшније када смо чули да су двојица у бекству. Надамо се да ће нас полиција заштитити - каже Милица Миловановић, којој су разбојници отели 1.120 евра и 18.000 динара.

 

Коментара: 0


#   Алексинац   полиција   Крушје   суд   Марко Љубеновић   Живко Миловановић   Милица Миловановић   Александар Теодосић   Горан Петровић   Томислав Трајковић   Тамара Савић Цветановић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима