Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Судија пустио на слободу бруталне пљачкаше, јер у судници није било струје

rssBookmark and Share

Алексинац 19.01.2014. Blic

Судија за претходни поступак у Вишем суду у Нишу пустио је из притвора седморицу бруталних пљачкаша, јер је судница била у мраку.

Суд у Нишу
Суд у Нишу

Горан Љубеновић (53), његов син Марко (21) и комшија из Житковца Никола Ђорђевић (19), као и Славко Митровић (21) из Прћиловице и Слободан Дикић (25) из Моравца и још двоје осумњичених чија имена нису саопштена, који су мучили и опљачкали Живка (78) и Милицу (78) Миловановић из Крушја, ишетали су на слободу из граде суда.

Због нестанка струје прекјуче их је пустио судија Александар Теодосић. Судија је свој поступак образложио тиме да су осумњичени изашли да се бране са слободе јер их тужилац није саслушао. Зато није имао комплетну документацију да би одлучивао о притвору групе која је супружнике напала 8. јануара.

Портпарол тужилаштва Вишег тужилаштва Владимир Павловић истиче да они нису направили пропуст.

- Струја је нестала у петак пре подне, када је требало да осумњичени буду саслушани. Али њих је већ испитала полиција и није било потребе да се понови саслушање. Тужилац је и на машини откуцао предлог за одређивање притвора и доставио га суду. Значи, тужилаштво је тражило да се пошаљу у притвор – подвлачи Павловић.

Ни у Вишем суду у Нишу не прихватају одговорност. Правдају се да им тужилаштво није доставило комплетну документацију, па судија није имао на основу чега да их задржи у притвору.

Живимо у страху

- У страху смо од освете од када су ти разбојници пуштени на слободу. Уплашени смо, јер не знамо шта нам доноси ноћ – под стресом је Милица Миловановић, коју су са мужем Живком разбојници мучили да би им отели 1.120 евра и 18.000 динара.

- Судија одлучује о притвору када се осумњичени саслушају у тужилаштву. Будући да седморка није била саслушана, судија није имао материјал да би проценио тежину почињеног кривичног дела. Свако даље задржавање осумњичених би било противуставно и противзаконито – наводи портпарол суда Тамара Цветановић Савић.

Осумњиченима је полицијско задржавање одређено 15. јануара.

- Нејасно је зашто је тужилаштво чекало 40 сати да би их саслушало. Струја је нестала 17. јануара у 11 сати, али је дошла у 16.30 часова. Дакле, било је времена да дају одбрану на брзину – додаје наш саговорник из суда.

Начелник нишке полиције Срђан Грекуловић, у шоку због одлуке правосуђа, каже да је о пуштању разбојника обавестио шефове у МУП-у.

- Не могу да верујем да се због нестанка струје такви разбојници пуштају на слободу. Да ли то значи да ни полиција не би требало да хапси ако нема струје? Не бих да коментаришем одлуку суда и да то изгледа као притисак. Ова одлука је у најмању руку чудна – подвлачи Грекуловић.


#   Алексинац   полиција   Срђан Грекуловић   Крушје   суд   Горан Љубеновић   Марко Љубеновић   Никола Ђорђевић   Славко Митровић   Слободан Дикић   Живко Миловановић   Милица Миловановић   Александар Теодосић   нема струје
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима