Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нинослав Јовановић описао како је отео Монику

rssBookmark and Share

Ниш 06.01.2020. РТС, Јужна Србија Инфо

Директор полиције Владимир Ребић рекао гостујући на РТС да је Нинослав Јовановић, осумњичени за отмицу Монике Каримановић, рекао пред тужиоцем да је одлуку да је отме донео у тренутку када је пролазио поред ње. Јовановић је ухапшен јуче након 17 дана потраге у свом родном селу Малча.

Фото: РТС
Фото: РТС

Директор полиције је рекао да приликом хапшења Јовановић није био агресиван.

"Окружила га је полиција, он је легао на земљу. Није код себе имао лична документа, требало је времена да се потврди да се ради о њему и након тога је ухапшен", навео је Владимир Ребић.

Ребић је рекао да се он припремао за отмицу – спремио је залихе хране и воде и планирао где ће боравити са жртвом. Изјавио је и да је украо возило, описао где и како. 

Јовановић је, међутим, изјавио да је одлуку да отме баш Монику донео у тренутку док је пролазио поред ње.

"Рекао јој је да је електричар који треба да обави радове у школи и замолио је да покаже пут до школе, након чега ју је убацио у возило", испричао је Ребић.

Родитељи Нинослава Јовановића су његов нестанак пријавили у августу и МУП га је од онда тражио. Међутим, за њим се трагало као за сваким пунолетим лицем, каже Ребић, и додаје да је опсежна потрага настала након што се он довео у везу са отмицу Монике Каримановић.

"Накнадно смо утврдили да је боравио на подручју других села, књажевачке и сврљишке општине. Припремао је места где би могао да се крије", рекао је директор полиције.

Нема података да је неко помагао Јовановићу

Полиција је направила маршруту његовог кретања за ових 17 дана.

"Када погледамо простор, то је 180 километара квадратних којима се он кретао. Због тога нам је требало више времена да га пронађемо", објашњава Ребић.

Истиче да полиција заслужује све честитке за овај случај.

"Чињеница да смо након два дана знали да је он отмичар је помогла да се он ухапси, то је откриће полиције, на основу видео-записа, информације о возилу украденом у Малчи, виђеном у Сувомо Долу. Затим је откривен њен ДНК у возилу и сузили смо потрагу у том смеру", навео је Ребић.

Потрагу за њим отежало је то што се у више наврата није кретао, већ је боравио на једном месту. Ребић наводи да за сада нема података да му је неко помагао, већ само да се сам сналазио и улазио у напуштене куће како би дошао до хране.

Коментара: 0


#   Ниш   полиција   МУП РС   Владимир Ребић   Малча   Нинослав Јовановић   Моника Каримановић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима