Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Месар познавао убицу

rssBookmark and Share

03.10.2012. Izvor: Mondo Foto: Vecernje Novosti

Покренута је опсежна истрага поводом убиства Слободана Маринковића, власника Индустрије меса „Даком“. Као могући мотив злочина спомиње се намера да се угаси та компанија али и чињеница да је она требало ускоро да преузме један ресторан у Нишу на име дуга.

Ниш: Месар познавао убицу

Месарски магнат Слободан Маринковић (62) убијен је да би се угасила његова индустрија „Даком“, која је успешно пословала у Мрамору код Ниша, пишу "Новости", позивајући се на изјаве родбине убијеног.

Та месна индустрија требало је, како лист незванично сазнаје, у понедељак по извршном судском решењу да преузме један ресторан у Нишу на име дуга. Како потраживања није могао дуго да наплати, Слободан Маринковић је био приморан да се обрати суду.

У међувремену, оперативци нишке полиције који су покренули опсежну истрагу о злочину почињеном у понедељак ујутру из класичне „сачекуше“, покушавају да докуче коме је засметао Слободан Маринковић, па је морао да буде брутално ликвидиран?

Истражују се сви детаљи јутарњег поласка Маринковића из своје куће „мерцедесом“ према оближњој сточној пијаци у Мрамору, преко које га је водио пут ка фирми. Засад је познато да је неидентификовани убица испалио укупно пет хитаца кроз стакло на вратима возача лимузине.

Када је Маринковић изгубио контролу над возилом, ударио је „мерцедесом“ у леви метални стуб капије сточне пијаце. Пуцњаву је чуо млађи син Слободана Маринковића, који је у понедељак ујтуру из куће кренуо у школу.

"Када сам изашао на улицу, погледао сам према сточној пијаци и видео да су на татином заустављеном 'мерцедесу' упаљена сва четири светла", прича Душан Маринковић.

"Отрчао сам до аутомобила и помислио да је оцу позлило. Продрмао сам га, па сам телефоном позвао Дејана Цветковића, технолога из фирме, који је одмах дошао са мојим старијом братом".

Како нису били приметили никакве ране, Слободана су усправили на седишту и констатовали да не даје знаке живота. Алармирали су Хитну помоћ и полицију.

У истрази о убиству које је многе запрепастило, не искључује се ни могућност да су се Маринковић и убица познавали, наводе "Новости". Јер, трагови указују на то да је власник „Дакома“ застао, а онда дао гас и покушао да побегне када је видео оружје у рукама нападача.

Највероватније је покушао рукама да се заштити од метака, али су га хици изрешетали по телу. Разматра се и могућност да је убица у понедељак ујутро, приликом припреме замке, затворио гвоздену капију на улазу у сточну пијацу, како би на тај начин приморао Слободана Маринковића да заустави своје возило.

Убица је, највероватније, претходно дуго пратио месарског магната, како би установио којим путем све одлази до своје индсутрије.

Лист "Курир" пише да истражитељи проверавају тврдњу неких ученика који су, наводно, приликом одласка у школу запазили човека како седи у колима на улазу у сточну пијацу.

"Кад смо наишли, тај човек је окренуо главу на другу страну, као да је покушао да се сакрије од наших погледа. Ми га нисмо много загледали, али смо видели која кола вози", испричао је полицији један од ђака.

Слободан Маринковић биће сахрањен данас на гробљу у Мраморку.

Пре 11 година, такође у септембру, у Пуковцу код Дољевца убијен је Миодраг Крстић (37), власник фирме која се бавила прерадом меса. Крстић је убијен на кућном прагу, а убица није нађен.

Синови Слободана Маринковића Стефан (19) и Душан (17), иако скрхани болом због ликвидације оца, предочавају да ће ова фирма да настави да ради.

Наследници Маринковића казују да се овим послом бавио и њихов деда, а да је отац индустрију меса сам створио, да је вредно радио и по 48 сати без спавања. Сада је „Даком“ један од највећих произвођача меса у овом делу Србије, запошљава око 130 радника и има 12 малопродајних објеката.

"Отац је све радио управо због нас и нећемо сада да се предамо, јер је његов сан био да управо ми наставимо да радимо у породичној фирми", истиче млади Стефан.

А и остали најближи Маринковића и многобројна родбина и даље су у великом шоку, јер не могу да схвате да је неко могао да подигне руку на пословно успешног и поштеног човека.

"Отац је помогао свима који су га волели, али и онима који су га можда мрзели ", прича старији Слободанов син. "Никоме није претио, а само је Богу дуговао душу".


#   убиство   Слободан Маринковић   Ана Маринковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима