Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Mesar poznavao ubicu

rssBookmark and Share

03.10.2012. Izvor: Mondo Foto: Vecernje Novosti

Pokrenuta je opsežna istraga povodom ubistva Slobodana Marinkovića, vlasnika Industrije mesa „Dakom“. Kao mogući motiv zločina spominje se namera da se ugasi ta kompanija ali i činjenica da je ona trebalo uskoro da preuzme jedan restoran u Nišu na ime duga.

Niš: Mesar poznavao ubicu

Mesarski magnat Slobodan Marinković (62) ubijen je da bi se ugasila njegova industrija „Dakom“, koja je uspešno poslovala u Mramoru kod Niša, pišu "Novosti", pozivajući se na izjave rodbine ubijenog.

Ta mesna industrija trebalo je, kako list nezvanično saznaje, u ponedeljak po izvršnom sudskom rešenju da preuzme jedan restoran u Nišu na ime duga. Kako potraživanja nije mogao dugo da naplati, Slobodan Marinković je bio primoran da se obrati sudu.

U međuvremenu, operativci niške policije koji su pokrenuli opsežnu istragu o zločinu počinjenom u ponedeljak ujutru iz klasične „sačekuše“, pokušavaju da dokuče kome je zasmetao Slobodan Marinković, pa je morao da bude brutalno likvidiran?

Istražuju se svi detalji jutarnjeg polaska Marinkovića iz svoje kuće „mercedesom“ prema obližnjoj stočnoj pijaci u Mramoru, preko koje ga je vodio put ka firmi. Zasad je poznato da je neidentifikovani ubica ispalio ukupno pet hitaca kroz staklo na vratima vozača limuzine.

Kada je Marinković izgubio kontrolu nad vozilom, udario je „mercedesom“ u levi metalni stub kapije stočne pijace. Pucnjavu je čuo mlađi sin Slobodana Marinkovića, koji je u ponedeljak ujturu iz kuće krenuo u školu.

"Kada sam izašao na ulicu, pogledao sam prema stočnoj pijaci i video da su na tatinom zaustavljenom 'mercedesu' upaljena sva četiri svetla", priča Dušan Marinković.

"Otrčao sam do automobila i pomislio da je ocu pozlilo. Prodrmao sam ga, pa sam telefonom pozvao Dejana Cvetkovića, tehnologa iz firme, koji je odmah došao sa mojim starijom bratom".

Kako nisu bili primetili nikakve rane, Slobodana su uspravili na sedištu i konstatovali da ne daje znake života. Alarmirali su Hitnu pomoć i policiju.

U istrazi o ubistvu koje je mnoge zaprepastilo, ne isključuje se ni mogućnost da su se Marinković i ubica poznavali, navode "Novosti". Jer, tragovi ukazuju na to da je vlasnik „Dakoma“ zastao, a onda dao gas i pokušao da pobegne kada je video oružje u rukama napadača.

Najverovatnije je pokušao rukama da se zaštiti od metaka, ali su ga hici izrešetali po telu. Razmatra se i mogućnost da je ubica u ponedeljak ujutro, prilikom pripreme zamke, zatvorio gvozdenu kapiju na ulazu u stočnu pijacu, kako bi na taj način primorao Slobodana Marinkovića da zaustavi svoje vozilo.

Ubica je, najverovatnije, prethodno dugo pratio mesarskog magnata, kako bi ustanovio kojim putem sve odlazi do svoje indsutrije.

List "Kurir" piše da istražitelji proveravaju tvrdnju nekih učenika koji su, navodno, prilikom odlaska u školu zapazili čoveka kako sedi u kolima na ulazu u stočnu pijacu.

"Kad smo naišli, taj čovek je okrenuo glavu na drugu stranu, kao da je pokušao da se sakrije od naših pogleda. Mi ga nismo mnogo zagledali, ali smo videli koja kola vozi", ispričao je policiji jedan od đaka.

Slobodan Marinković biće sahranjen danas na groblju u Mramorku.

Pre 11 godina, takođe u septembru, u Pukovcu kod Doljevca ubijen je Miodrag Krstić (37), vlasnik firme koja se bavila preradom mesa. Krstić je ubijen na kućnom pragu, a ubica nije nađen.

Sinovi Slobodana Marinkovića Stefan (19) i Dušan (17), iako skrhani bolom zbog likvidacije oca, predočavaju da će ova firma da nastavi da radi.

Naslednici Marinkovića kazuju da se ovim poslom bavio i njihov deda, a da je otac industriju mesa sam stvorio, da je vredno radio i po 48 sati bez spavanja. Sada je „Dakom“ jedan od najvećih proizvođača mesa u ovom delu Srbije, zapošljava oko 130 radnika i ima 12 maloprodajnih objekata.

"Otac je sve radio upravo zbog nas i nećemo sada da se predamo, jer je njegov san bio da upravo mi nastavimo da radimo u porodičnoj firmi", ističe mladi Stefan.

A i ostali najbliži Marinkovića i mnogobrojna rodbina i dalje su u velikom šoku, jer ne mogu da shvate da je neko mogao da podigne ruku na poslovno uspešnog i poštenog čoveka.

"Otac je pomogao svima koji su ga voleli, ali i onima koji su ga možda mrzeli ", priča stariji Slobodanov sin. "Nikome nije pretio, a samo je Bogu dugovao dušu".


#   ubistvo   Slobodan Marinković   Ana Marinković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima