Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нарко-погони у викендицама

rssBookmark and Share

Алексинац 17.06.2014. М. Ристовић, Новости

Нишка полиција све чешће открива лабораторије за производњу марихуане. Засаде у вештачким условима одржавају најсавременијим технологијама

Нарко-погони у викендицама

Производња марихуане у кућним условима је све учесталија, јер је ова дрога постала убедљиво најприсутнија у Нишу. Због тога оперативци Групе за сузбијање наркоманије и кријумчарења нишке полиције имају пуне руке посла.

Прошле године открили су седам лабораторија у кућама, викендицама и становима, а две од почетка јануара. Лане је заплењено више од 70 килограма марихуане, што је био најбољи резултат у Србији.

У првом кварталу ове године, од јануара до краја априла, ухапшена су 54 осумњичена због поседовања и продаје дроге, а поднето је 96 кривичних пријава. То су дупло бољи резултати него у истом периоду прошле године, када су ухапшена 33 осумњичена, а поднето 58 кривичних пријава.

Недавно је претресом куће у селу Доња Пешчаница код Алексинца, у којој је Б. Р. (37) из Београда непријављено боравио, откривена лабораторија за производњу марихуане у вештачким условима. Овде је пронађена комплетна опрема за гајење, а заплењене су 204 стабљике марихуане, висине 1,2 метра, тешке 72 килограма.

За даљу продају било је спаковано десет килограма марихуане, која се на „на велико“ продаје за 3.000 евра по килограму.

ЗАСЕЈАЛИ ЊИВУ
Лане су Д. С. (28), његова супруга Т. С. (27) и Н. М. (21) из Ражња ухапшени због сумње да су узгајали марихуану на њиви у селу Мађаре код Ражња, а имали су лабораторију у кући. Заплењено је 17,7 килограма сирове и 1,86 килограма осушене марихуане. А у стану осумњиченог С. А. (38) из Ниша у Улици Анете Андрејевић маја 2013. пронађена је лабораторија и заплењено 367 грама сасушене и 4.600 грама сирове марихуане.

Почетком године, припадници нишке полиције су у кући Ивице П. (37) и његовог оца Слободана П. (66), у викенд-насељу Доње Власе, открили комплетно опремљену лабораторију за производњу наркотика.

Пронађен је засад од 29 биљака марихуане укупне тежине 2,1 килограм, као и осушене биљке тежине 32 грама.

- Лабораторија је била опремљена хемикалијама, системом за наводњавање, вентилацијом, грејањем и расветом - наводе у нишкој полицији. - У кући осумњиченог у Нишкој Бањи пронађено је још 14,9 грама марихуане припремљене за даљу продају.

Да нишки дилери прате светске трендове, показало је и откривање најсавременије лабораторије у Доњем Власу децембра прошле године. Викендица је била прилагођена потребама производње марихуане. Осим лампи и овлаживача вадуха, нађен је и систем за пречишћавање ваздуха - да се на улици не би осећао мирис марихуане.

Опрема је била вредна више од 40.000 евра.

Децембра прошле године, у акцији „Гром“ откривене су лабораторије за производњу марихуане у селима Пуковац и Балајнац. Заплењено је 16 килограма суве марихуане, 10 килограма сирове и 100 саксија. Октобра су И. Ђ. (38) и И. И. (31) из Ниша ухапшени због сумње да су поседовали четири килограма марихуане, коју су произвели у лабораторији у викендици на Бовну код Алексинца.

 


#   Алексинац   дрога   Ражањ   марихуана   Бован   Нишка Бања   Пуковац   Доња Пешчаница   Доње Власе   Балајнац   пречишћавање
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима