Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Narko-pogoni u vikendicama

rssBookmark and Share

Aleksinac 17.06.2014. M. Ristović, Novosti

Niška policija sve češće otkriva laboratorije za proizvodnju marihuane. Zasade u veštačkim uslovima održavaju najsavremenijim tehnologijama

Narko-pogoni u vikendicama

Proizvodnja marihuane u kućnim uslovima je sve učestalija, jer je ova droga postala ubedljivo najprisutnija u Nišu. Zbog toga operativci Grupe za suzbijanje narkomanije i krijumčarenja niške policije imaju pune ruke posla.

Prošle godine otkrili su sedam laboratorija u kućama, vikendicama i stanovima, a dve od početka januara. Lane je zaplenjeno više od 70 kilograma marihuane, što je bio najbolji rezultat u Srbiji.

U prvom kvartalu ove godine, od januara do kraja aprila, uhapšena su 54 osumnjičena zbog posedovanja i prodaje droge, a podneto je 96 krivičnih prijava. To su duplo bolji rezultati nego u istom periodu prošle godine, kada su uhapšena 33 osumnjičena, a podneto 58 krivičnih prijava.

Nedavno je pretresom kuće u selu Donja Peščanica kod Aleksinca, u kojoj je B. R. (37) iz Beograda neprijavljeno boravio, otkrivena laboratorija za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima. Ovde je pronađena kompletna oprema za gajenje, a zaplenjene su 204 stabljike marihuane, visine 1,2 metra, teške 72 kilograma.

Za dalju prodaju bilo je spakovano deset kilograma marihuane, koja se na „na veliko“ prodaje za 3.000 evra po kilogramu.

ZASEJALI NjIVU
Lane su D. S. (28), njegova supruga T. S. (27) i N. M. (21) iz Ražnja uhapšeni zbog sumnje da su uzgajali marihuanu na njivi u selu Mađare kod Ražnja, a imali su laboratoriju u kući. Zaplenjeno je 17,7 kilograma sirove i 1,86 kilograma osušene marihuane. A u stanu osumnjičenog S. A. (38) iz Niša u Ulici Anete Andrejević maja 2013. pronađena je laboratorija i zaplenjeno 367 grama sasušene i 4.600 grama sirove marihuane.

Početkom godine, pripadnici niške policije su u kući Ivice P. (37) i njegovog oca Slobodana P. (66), u vikend-naselju Donje Vlase, otkrili kompletno opremljenu laboratoriju za proizvodnju narkotika.

Pronađen je zasad od 29 biljaka marihuane ukupne težine 2,1 kilogram, kao i osušene biljke težine 32 grama.

- Laboratorija je bila opremljena hemikalijama, sistemom za navodnjavanje, ventilacijom, grejanjem i rasvetom - navode u niškoj policiji. - U kući osumnjičenog u Niškoj Banji pronađeno je još 14,9 grama marihuane pripremljene za dalju prodaju.

Da niški dileri prate svetske trendove, pokazalo je i otkrivanje najsavremenije laboratorije u Donjem Vlasu decembra prošle godine. Vikendica je bila prilagođena potrebama proizvodnje marihuane. Osim lampi i ovlaživača vaduha, nađen je i sistem za prečišćavanje vazduha - da se na ulici ne bi osećao miris marihuane.

Oprema je bila vredna više od 40.000 evra.

Decembra prošle godine, u akciji „Grom“ otkrivene su laboratorije za proizvodnju marihuane u selima Pukovac i Balajnac. Zaplenjeno je 16 kilograma suve marihuane, 10 kilograma sirove i 100 saksija. Oktobra su I. Đ. (38) i I. I. (31) iz Niša uhapšeni zbog sumnje da su posedovali četiri kilograma marihuane, koju su proizveli u laboratoriji u vikendici na Bovnu kod Aleksinca.

 


#   Aleksinac   droga   Ražanj   marihuana   Bovan   Niška Banja   Pukovac   Donja Peščanica   Donje Vlase   Balajnac   prečišćavanje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima