Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Полиција дрхтала пред хулиганима!

rssBookmark and Share

Ниш 12.11.2011. Izvor : Press |

Поред Алексе (14), који се убио пре шест месеци, на мети силеџија били и остала деца, наставници, школски полицајац... Покорили школу
- Страх од табаџија паралисао је све запослене, па је прећутно толерисано чак и то што су у школу понекад доносили оружје.

Полиција дрхтала пред хулиганима!

Од нишких насилника који су годину дана малтретирали Алексу Јанковића (14), због чега се он убио пре шест месеци, дрхтала је цела школа, многобројни професори, родитељи, али и школски полицајац који ниједном није интервенисао.

Шокантне фотографије силеџија које је лист Пресс јуче објавио, а на којима се они размећу оружјем и нацистичким поздравима, уздрмали су Ниш и потресли целу Србију.

Нашој редакцији јавило се на десетине родитеља, ученика и наставника који су потврдили управо оно што Пресс пише већ неколико дана - насиља и те како има, а пред њим сви затварају очи.

Страх од табаџија који су малтретирали кога су хтели паралисао је све запослене у школи, па је прећутно толерисано чак и то што су у школу понекад доносили оружје, хвалили се и претили осталој деци.

Полицајац није реаговао иако је био три пута обавештен да су Алексу напали исти дечаци.

Колико су насилници опасни потврдио је и родитељ једног дечака чију смо фотографију објавили. Зоран Б. тврди да је група у којој се кретао његов син била опасна.

 

Тукли пред наставником

-Претпоставио сам да је то друштво проблематично, очигледно је било да ту нешто није како треба и сину сам забранио да се дружи с њима. Приметио сам нешто сумњиво због облачења, шишања, понашања. Мој син се већ годину дана не дружи с њима, не знам да ли се још понекад виде. Он никада није био агресиван, бави се спортом, добар је ђак и немогуће да је било кога тукао, а против њега није ни поднета пријава. Знам да он није тукао Алексу, али не могу да гарантујем за друге - тврди Зоран.

Мајка хулигана прети тужбом

Нашу редакцију звала је и мајка младића са пиштољем на фотографији да би нам запретила тужбом. „Посаветовала" нас је да не пишемо о њеном сину.

-Мој син никада није ни улицу прешао а да није зелено светло на семафору. На слици коју сте објавили није прави пиштољ. Тужићу вас све редом, од новинара до главног уредника - запретила је она.


#   Ниш   фотографије
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима