Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Policija drhtala pred huliganima!

rssBookmark and Share

Niš 12.11.2011. Izvor : Press |

Pored Alekse (14), koji se ubio pre šest meseci, na meti siledžija bili i ostala deca, nastavnici, školski policajac... Pokorili školu
- Strah od tabadžija paralisao je sve zaposlene, pa je prećutno tolerisano čak i to što su u školu ponekad donosili oružje.

Policija drhtala pred huliganima!

Od niških nasilnika koji su godinu dana maltretirali Aleksu Jankovića (14), zbog čega se on ubio pre šest meseci, drhtala je cela škola, mnogobrojni profesori, roditelji, ali i školski policajac koji nijednom nije intervenisao.

Šokantne fotografije siledžija koje je list Press juče objavio, a na kojima se oni razmeću oružjem i nacističkim pozdravima, uzdrmali su Niš i potresli celu Srbiju.

Našoj redakciji javilo se na desetine roditelja, učenika i nastavnika koji su potvrdili upravo ono što Press piše već nekoliko dana - nasilja i te kako ima, a pred njim svi zatvaraju oči.

Strah od tabadžija koji su maltretirali koga su hteli paralisao je sve zaposlene u školi, pa je prećutno tolerisano čak i to što su u školu ponekad donosili oružje, hvalili se i pretili ostaloj deci.

Policajac nije reagovao iako je bio tri puta obavešten da su Aleksu napali isti dečaci.

Koliko su nasilnici opasni potvrdio je i roditelj jednog dečaka čiju smo fotografiju objavili. Zoran B. tvrdi da je grupa u kojoj se kretao njegov sin bila opasna.

 

Tukli pred nastavnikom

-Pretpostavio sam da je to društvo problematično, očigledno je bilo da tu nešto nije kako treba i sinu sam zabranio da se druži s njima. Primetio sam nešto sumnjivo zbog oblačenja, šišanja, ponašanja. Moj sin se već godinu dana ne druži s njima, ne znam da li se još ponekad vide. On nikada nije bio agresivan, bavi se sportom, dobar je đak i nemoguće da je bilo koga tukao, a protiv njega nije ni podneta prijava. Znam da on nije tukao Aleksu, ali ne mogu da garantujem za druge - tvrdi Zoran.

Majka huligana preti tužbom

Našu redakciju zvala je i majka mladića sa pištoljem na fotografiji da bi nam zapretila tužbom. „Posavetovala" nas je da ne pišemo o njenom sinu.

-Moj sin nikada nije ni ulicu prešao a da nije zeleno svetlo na semaforu. Na slici koju ste objavili nije pravi pištolj. Tužiću vas sve redom, od novinara do glavnog urednika - zapretila je ona.


#   Niš   fotografije
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima