Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Осам година затвора за возача аутобуса Ниш-експреса због трагедије у Доњем Муђурову, могуће кривичне пријаве и за локалну самоуправу

rssBookmark and Share

Ниш 03.03.2020. Јужна Србија Инфо

Возач аутобуса је одговоран за саобраћајну незгоду, јер се није зауставио испред знака „Стоп“ код пружног прелаза и приликом преласка није погледао да ли наилази воз.

Осам година затвора за возача аутобуса Ниш-експреса због трагедије у Доњем Муђурову, могуће кривичне пријаве и за локалну самоуправу

Нишки Основни суд донео је пресуду којом М.З возача аутобуса Ниш-експреса осуђује на максималну законску казну од осам година затвора и пет година забране управљања моторним возилима Д категорије, због судара воза и аутобуса на пружном прелазу у Доњем Међурову, 21. децембра 2018. године када је настрадало осморо путника.

Возач аутобуса је одговоран за саобраћајну незгоду, јер се није зауставио испред знака „Стоп“ код пружног прелаза и приликом преласка није погледао да ли наилази воз.

Возач је на суђењу изразио жаљење и кајање због несреће коју је изазавао.

Адвокат оштећених, је рекао да ће породице ангажовати судске вештаке и да ће, ако се утврди да постоје одређени пропусти, поднети кривичну пријаву, против Инфраструктуре железнице, машиновођа, али и локалне самоуправе.

Коментара: 0


#   Ниш   саобраћајна незгода   Ниш експрес   Доње Међурово   воз   Основни суд
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима