Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Osam godina zatvora za vozača autobusa Niš-ekspresa zbog tragedije u Donjem Muđurovu, moguće krivične prijave i za lokalnu samoupravu

rssBookmark and Share

Niš 03.03.2020. Južna Srbija Info

Vozač autobusa je odgovoran za saobraćajnu nezgodu, jer se nije zaustavio ispred znaka „Stop“ kod pružnog prelaza i prilikom prelaska nije pogledao da li nailazi voz.

Osam godina zatvora za vozača autobusa Niš-ekspresa zbog tragedije u Donjem Muđurovu, moguće krivične prijave i za lokalnu samoupravu

Niški Osnovni sud doneo je presudu kojom M.Z vozača autobusa Niš-ekspresa osuđuje na maksimalnu zakonsku kaznu od osam godina zatvora i pet godina zabrane upravljanja motornim vozilima D kategorije, zbog sudara voza i autobusa na pružnom prelazu u Donjem Međurovu, 21. decembra 2018. godine kada je nastradalo osmoro putnika.

Vozač autobusa je odgovoran za saobraćajnu nezgodu, jer se nije zaustavio ispred znaka „Stop“ kod pružnog prelaza i prilikom prelaska nije pogledao da li nailazi voz.

Vozač je na suđenju izrazio žaljenje i kajanje zbog nesreće koju je izazavao.

Advokat oštećenih, je rekao da će porodice angažovati sudske veštake i da će, ako se utvrdi da postoje određeni propusti, podneti krivičnu prijavu, protiv Infrastrukture železnice, mašinovođa, ali i lokalne samouprave.

Komentara: 0


#   Niš   saobraćajna nezgoda   Niš ekspres   Donje Međurovo   voz   Osnovni sud
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima