Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Више деце повређено када се откачио део рингишпила на вашару у Куршумлији - теже повређена девојчица пребачена у УКЦ Ниш

rssBookmark and Share

Куршумлија 08.05.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Тринаесторо деце је повређено када се део рингишпила, постављеног на платоу код аутобуске станице због одржавања вашара, неочекивано откачио. Тринаестогодишња девојчица је међу теже повређенима, с телесним повредама које су опасне по живот. Незгода се догодила око 13 и 30 часова. Власник рингишпила приведен.

Фото: РТС скриншот
Фото: РТС скриншот

Несрећа се догодила током вашара у Куршумлији, када је део конструкције рингишпила изненада пукао, проузрокујући повреде тринаесторо деце.

Уранија Петровић, директорка Дома здравља у Куршумлији, потврдила је да је тринаестогодишња девојчица хитно пребачена у Клинички центар у Нишу због озбиљних повреда, док је седморо деце с мање озбиљним повредама упућено на даље лечење у прокупачку болницу.

Петоро деце примљено је на збрињавање у Дому здравља у Куршумлији, након чега ће наставити лечење код куће.

Према најновијим вестима, власник рингишпила је приведен.

Истрага о узроцима ове несреће је у току, док заједница остаје потресена овим догађајем.

Очекује се да ће надлежне институције пружити одговоре и предузети мере како би се спречиле сличне трагедије у будућности.

Коментара: 0


#   Куршумлија   деца   ПУ Прокупље   незгода   инцидент   Марковдански вашар   телесна повреда   Универзитетски клинички центар ниш   рингишпил
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима