Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Više dece povređeno kada se otkačio deo ringišpila na vašaru u Kuršumliji - teže povređena devojčica prebačena u UKC Niš

rssBookmark and Share

Kuršumlija 08.05.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Trinaestoro dece je povređeno kada se deo ringišpila, postavljenog na platou kod autobuske stanice zbog održavanja vašara, neočekivano otkačio. Trinaestogodišnja devojčica je među teže povređenima, s telesnim povredama koje su opasne po život. Nezgoda se dogodila oko 13 i 30 časova. Vlasnik ringišpila priveden.

Foto: RTS skrinšot
Foto: RTS skrinšot

Nesreća se dogodila tokom vašara u Kuršumliji, kada je deo konstrukcije ringišpila iznenada pukao, prouzrokujući povrede trinaestoro dece.

Uranija Petrović, direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji, potvrdila je da je trinaestogodišnja devojčica hitno prebačena u Klinički centar u Nišu zbog ozbiljnih povreda, dok je sedmoro dece s manje ozbiljnim povredama upućeno na dalje lečenje u prokupačku bolnicu.

Petoro dece primljeno je na zbrinjavanje u Domu zdravlja u Kuršumliji, nakon čega će nastaviti lečenje kod kuće.

Prema najnovijim vestima, vlasnik ringišpila je priveden.

Istraga o uzrocima ove nesreće je u toku, dok zajednica ostaje potresena ovim događajem.

Očekuje se da će nadležne institucije pružiti odgovore i preduzeti mere kako bi se sprečile slične tragedije u budućnosti.

Komentara: 0


#   Kuršumlija   deca   PU Prokuplje   nezgoda   incident   Markovdanski vašar   telesna povreda   Univerzitetski klinički centar niš   ringišpil
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima