Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Откривена импровизована лабораторија за канабис у Мрамору код Ниша - ухапшено седам особа

rssBookmark and Share

Ниш 20.01.2022. Јужна Србија Инфо

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да су припадници Полицијских управа у Нишу и Kраљеву, у месту Мрамор на Мраморском брду код Ниша, открили импровизовану лабораторију за узгајање канабиса и том приликом ухапсили седам особа.

Откривена импровизована лабораторија за канабис у Мрамору код Ниша - ухапшено седам особа

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, који је посетио локацију на којој је пронађена лабораторија, похвалио је рад полицијских службеника и нагласио да је свака заплена наркотика за полицију велики успех, а да је откривање илегалних лабораторија велика победа јер на тај начин спречавамо производњу дроге и спасавамо животе наше деце и наших грађана.

Један од главних приоритета нашег рада је борба против нарко-дилера. Наш задатак је да ухапсимо и најситнијег дилера који продаје грам дроге, али и да делујемо оперативно и фокусирамо се на откривање илегалних лабораторија, јер је на нама да учинимо све да дрога која се производи на територији наше земље, али и она која се увезе, никад не стигне на наше улице, рекао је Вулин.

Порука је, како је истакао Вулин, јасна – Србија неће бити погодно тле за нарко-дилере и у нашој земљи се неће осећати ни пријатно ни безбедно, хапсићемо их и склањати са улица.

Због постојања основане сумње да су учинили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, полиција је ухапсила Б. У. (1987), А. Т. (1996), П. М. (1968), Ж. М. (1970), Д. K. (1975), Д. Н. (1987) и Н. Ј. (1999).

Полиција је претресом стана у Мрамору пронашла у више просторија укупно 1.220 биљака канабиса у сировом стању, као и 10,5 килограма марихуане.

Такође, код осумњиченог Д. K. пронађено је 25 комада муниције и 2.200 евра, док је претресом стана и других просторија у Мрчајевцима, које он користи, пронађен пиштољ, самострел и мања количина канабиса, због чега се терети и за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Код Д. Н. полиција је пронашла 800 евра и 33.400 динара који су, како се сумња, стечени продајом наркотика.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Нишу, наводи се у саопштењу.


#   Ниш   МУП РС   Мрамор   канабис   ПУ Ниш
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима