Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ОВК: Дикићу, убићемо и тебе и твоју фамилију!

rssBookmark and Share

Ниш 13.06.2015. Ало, Наше Новине

Братислав Дикић, бивши командант Жандармерије, добио је неколико СМС поруку у којима му непознати Албанац поручује "да му никада неће опростити убиство команданта ОВК Захира Пајазитија" и да "знају где му живи породица"

Фото: Ало, Наше Новине
Фото: Ало, Наше Новине

- Знам да си убио командант Захир Пајазити. Убићемо и тебе и твоја фамилија - пише у једној од претећих телефонских порука. У једној од порука, а које су прослеђене полицији и Безбедносно-информативној агенцији, непозната особа на лошем српском поручује: "Дикић, знамо у Ниш где ти живи фамилија. Чува га полиција. Сваки пут је на наше оку. Све видимо!"

Братислав Дикић потврдио је да је добио претње смрћу, као и да је непозната особа претила преко телефона да ће убити његову породицу.

- Без одобрења Бироа за информисање МУП-а Србије и у циљу истраге, ништа више не могу да кажем -рекао је Дикић за Наше новине.

Захир Пајазити је био командант ОВК пре Адема Јашарија и одговоран је за убиства десетине полицајаца и радника Државне безбедности на Косову у току 1997. године. Убијен је у фебруару 1997. године приликом напада на возило Специјалне антитерористичке јединице којом је тада руководио Дикић. Том приликом је рањен тадашњи заменик команданта САЈ Владимир Тодоровић, који је био на месту сувозача.

Дикић је у Жандармерији од оснивања 2001. године, а на чело те формације именовао га је 2009. године министар полиције Ивица Дачић на предлог директора полиције Милорада Вељовића. Од Јануара 2011., је полицијски генерал. Пре именовања за команданта Жандармерије Дикић је 20 година радио у МУП-у, од чега 10 година у САЈ и још деценију у Жандармерији.

Током сукоба на Косову био је у саставу САЈ, а за показане резултате Слободан Милошевић одликовао га је Орденом за храброст 1999. године.

Одликовање је добио и од Бориса Тадића пре четири године, и то златну медаљу за откривање ратних злочина над неалбанцима на Косову. Добитник је и ратног крста и плакете Српске православне цркве, а 2008. је награђен специјалном плакетом за најплеменитији подвиг.


#   Ниш   претње   Ивица Дачић   породица   Братислав Дикић   Слободан Милошевић   ОВК
@DacicIvica @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима