Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

OVK: Dikiću, ubićemo i tebe i tvoju familiju!

rssBookmark and Share

Niš 13.06.2015. Alo, Naše Novine

Bratislav Dikić, bivši komandant Žandarmerije, dobio je nekoliko SMS poruku u kojima mu nepoznati Albanac poručuje "da mu nikada neće oprostiti ubistvo komandanta OVK Zahira Pajazitija" i da "znaju gde mu živi porodica"

Foto: Alo, Naše Novine
Foto: Alo, Naše Novine

- Znam da si ubio komandant Zahir Pajaziti. Ubićemo i tebe i tvoja familija - piše u jednoj od pretećih telefonskih poruka. U jednoj od poruka, a koje su prosleđene policiji i Bezbednosno-informativnoj agenciji, nepoznata osoba na lošem srpskom poručuje: "Dikić, znamo u Niš gde ti živi familija. Čuva ga policija. Svaki put je na naše oku. Sve vidimo!"

Bratislav Dikić potvrdio je da je dobio pretnje smrću, kao i da je nepoznata osoba pretila preko telefona da će ubiti njegovu porodicu.

- Bez odobrenja Biroa za informisanje MUP-a Srbije i u cilju istrage, ništa više ne mogu da kažem -rekao je Dikić za Naše novine.

Zahir Pajaziti je bio komandant OVK pre Adema Jašarija i odgovoran je za ubistva desetine policajaca i radnika Državne bezbednosti na Kosovu u toku 1997. godine. Ubijen je u februaru 1997. godine prilikom napada na vozilo Specijalne antiterorističke jedinice kojom je tada rukovodio Dikić. Tom prilikom je ranjen tadašnji zamenik komandanta SAJ Vladimir Todorović, koji je bio na mestu suvozača.

Dikić je u Žandarmeriji od osnivanja 2001. godine, a na čelo te formacije imenovao ga je 2009. godine ministar policije Ivica Dačić na predlog direktora policije Milorada Veljovića. Od Januara 2011., je policijski general. Pre imenovanja za komandanta Žandarmerije Dikić je 20 godina radio u MUP-u, od čega 10 godina u SAJ i još deceniju u Žandarmeriji.

Tokom sukoba na Kosovu bio je u sastavu SAJ, a za pokazane rezultate Slobodan Milošević odlikovao ga je Ordenom za hrabrost 1999. godine.

Odlikovanje je dobio i od Borisa Tadića pre četiri godine, i to zlatnu medalju za otkrivanje ratnih zločina nad nealbancima na Kosovu. Dobitnik je i ratnog krsta i plakete Srpske pravoslavne crkve, a 2008. je nagrađen specijalnom plaketom za najplemenitiji podvig.


#   Niš   pretnje   Ivica Dačić   porodica   Bratislav Dikić   Slobodan Milošević   OVK
@DacicIvica @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima