Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Подигнута оптужница против жандарма убице

rssBookmark and Share

Доња Врежина 27.06.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

Више јавно тужилаштво подигло је оптужницу против Александра Раичића Раје (25), припадника Одреда жандармерије у Нишу, због убиства Властимира Налића (24).

Подигнута оптужница против жандарма убице

Раичић је оптужен да је крајем новембра прошле године у Улици 8. конгрес у Доњој Врежини “починио тешко убиство на подмукао начин”. Жандарм је ухапшен на граничном прелазу Мехов крш према Црној Гори, приликом покушаја да напусти земљу, преносе “Новости”.

Налић и Раичић су, претходно атомобилом “алфа ромео” дошли до нишког приградског насеља Доња Врежина. Када се возило зауставио, жандарм је, како се сумња, из службеног пиштоља, калибра 9 милиметара, испалио два метка у раме и груди Налића, а трећи у главу.

У оптужници се наводи да је у својој одбрани Раичић навео да је од Налића позајмио 1.000 евра, са роком враћања од 20 дана. Он му је, како наводи, вратио 500 евра, па му је Налић дао рок од десет дана. Међутим, како ни после тога није имао да му врати новац, Налић му је саопштио да му зарачунава камату од 50 евра дневно.

Оптужени жанадрм је потом уговорио сусрет са Налићем и усмртио га. Службе унутрашње контроле МУП-а Србије која је “обрађивала” овог жандарма обезбедила је транскрипт разговора Раичића мобилним телефоном, у којима је најављивао шта ће да уради.


#   жандармерија   убиство   Доња Врежина   оптужница   Александар Раичић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима