Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Podignuta optužnica protiv žandarma ubice

rssBookmark and Share

Donja Vrežina 27.06.2014. JužnaSrbija.Info

Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Aleksandra Raičića Raje (25), pripadnika Odreda žandarmerije u Nišu, zbog ubistva Vlastimira Nalića (24).

Podignuta optužnica protiv žandarma ubice

Raičić je optužen da je krajem novembra prošle godine u Ulici 8. kongres u Donjoj Vrežini “počinio teško ubistvo na podmukao način”. Žandarm je uhapšen na graničnom prelazu Mehov krš prema Crnoj Gori, prilikom pokušaja da napusti zemlju, prenose “Novosti”.

Nalić i Raičić su, prethodno atomobilom “alfa romeo” došli do niškog prigradskog naselja Donja Vrežina. Kada se vozilo zaustavio, žandarm je, kako se sumnja, iz službenog pištolja, kalibra 9 milimetara, ispalio dva metka u rame i grudi Nalića, a treći u glavu.

U optužnici se navodi da je u svojoj odbrani Raičić naveo da je od Nalića pozajmio 1.000 evra, sa rokom vraćanja od 20 dana. On mu je, kako navodi, vratio 500 evra, pa mu je Nalić dao rok od deset dana. Međutim, kako ni posle toga nije imao da mu vrati novac, Nalić mu je saopštio da mu zaračunava kamatu od 50 evra dnevno.

Optuženi žanadrm je potom ugovorio susret sa Nalićem i usmrtio ga. Službe unutrašnje kontrole MUP-a Srbije koja je “obrađivala” ovog žandarma obezbedila je transkript razgovora Raičića mobilnim telefonom, u kojima je najavljivao šta će da uradi.


#   žandarmerija   ubistvo   Donja Vrežina   optužnica   Aleksandar Raičić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima