Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Погинуо дрвосеча на Радан планини

rssBookmark and Share

Лесковац 11.09.2015. ЈугМедиа, Танјуг

Драган Радовановић (57), из бојничког села Ивање, погинуо је данас док је секао шуму за огревно дрво на Радан планини.

Погинуо дрвосеча на Радан планини

Драган Радовановић, рођен 1958. године, погинуо је јуче у Петровој Гори, где су запослени у радњи за сечу дрвећа и транспорт АБН градња транспортовали букове трупце из шуме до пута.

Радовановић, који је родом из Ивања, а живи у Лесковцу, секао је шуму за надницу са другим дрвосечама.

"Настрадали радник и возач шумског трактора су помоћу сајли и трактора извлачили посечене букове трупце, тешке око три тоне, из долине на пут. Један трупац се покренуо и закотрљао низ падину, а Д. Р. који је ногом стајао на трупцу изгубио је равнотежу и пао на земљу", при чему је трупац прешао преко његовог тела, наводи се у саопштењу.

Мештани Ивања пријавили су случај полицији, сумњајући да је овај супруг и отац двоје деце настрадао под сумњивим околностима.

Њега је ангажовала фирма "АБН градња" из тог града, а погинуо је у шуми код места Петрова Гора у општини Бојник, када је посечено буково стабло прешло преко њега, саопштило је Министарство за рад, запошљавање и борачка питања. 

Додаје се да је инспекција рада изашла на терен, и да је Драган, према првим сазнањима, последња три дана био радно ангажован у лесковачкој АБН градњи, а да није имао закључен уговор о раду, преноси Танјуг.

Такође се наводи да ће, након утврђивања релевантних чињеница, "бити предузете све мере из домена надлежности инспекције рада".

 


#   Лесковац   Бојник   Радан   Ивање   Инспекција рада   дрвосеча   шума   Уговор о раду   Драган Радовановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима