Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Покушај преваре на царини: Преносе скупе реквизите, пријављују пластичне чаше

rssBookmark and Share

Градина 11.09.2018. Јужна Србија Инфо

У товару једног камиона који се на улазу граничног прелаза Градина затекао 7. септембра 2018. године цариници су открили бројне покушаје злоупотреба: уместо пластичних чаша у товару су затекли вакуумске реквизите за масажу, уместо пријављених 1.000 хемијских оловака - пронађено још 4.000 непријављених, поред тога открили су и скоро 2.000 непријављених жилета и друге робе, као и готово 950 комада сумњиве фирмиране гардеробе.

Покушај преваре на царини: Преносе скупе реквизите, пријављују пластичне чаше

Прекршај је откривен у камиону турских регистарских ознака који је од Истанбула ка Дистрикту Брчко у БиХ превозио држављанин Турске, транспортујући 21 тону робе намењене продаји на пијаци „Аризона“.

Прекршајни поступак покренут је против 24-годишњег сувозача, иначе држављанина Црне Горе, који је изјавио да је одговоран за робу.

Приликом прегледа товара, царински службеници су открили да роба пријављена у фактури не одговара стању затеченом у приколици.

Цариницима је побудило сумњу то што су уместо 1.000 пријављених хемисјких оловака пронашли њих 5.000, а затим су  уместо 6.000 пластичних чаша открили скоро исто толико вакуумских реквизита за масажу.

Међу робом је пронађен и сакривени товар: 1.800 жилета, као и разног прибора за масажу и акупунктуру – 1.000 игли, 100 оловака и 100 пластичних вакуумских ручица.

Међутим, то није било све, јер је у камиону откривено и више од 350 килограма сумњиве гардеробе за одрасле и децу марки „гучи“, „луј витон“, „најк“, „фроузен“, „мики маус“, као и 160 метара наводно брендираног текстилног платна „спајдермен“ и „хелоу кити“.

Међу гардеробом сумњивог порекла, највише је било дуксева, торби, патика, марама, дечијих комплета и чизама.

Коментара: 0


#   превара   Градина   царина   кријумчарење   роба
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима