Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Полицајци пендреком тукли малолетну девојку по глави

rssBookmark and Share

Прокупље 20.02.2014. Блиц

Милена М. (17) се онесвестила кад ју је ударио полицајац испред кафане „Авлија“ у Прокупљу, док је полиција приводила њеног момка.

Полицајци пендреком тукли малолетну девојку по глави

Милена каже да је ударац добила када је питала полицајце зашто јој приводе момка.

- Била сам у локалу када је полиција покушавала да приведе мог момка Драгослава У. Одмах сам истрчала на улицу и пришла полицајцима који су му већ ставили лисице на руке. Питала сам их зашто то раде, када ми је један од њих рекао „губи се“. Инсистирала сам да га пусте и кажу ми зашто га приводе, када сам осетила ударац у главу. Не знам чиме сам ударена и једино чега се сећам након тога је да су ме увели у локал и прскали водом - тврди Милена, која је након тога затражила лекарску помоћ у прокупачком Дому здравља, а затим и на Одељењу ургентне медицине, где је примила ињекцију против болова и добила упут за снимање главе и десног рамена.

Драгослав У. тврди да је интервенција полиције почела док је он причао са другом који је седео у аутомобилу.

- Из марице је изашло 7-8 полицајаца који су почели да вређају и прете. Ухватили су ме за руку и рекли: „Ајде полази са нама.“ Тада је пришла моја девојка, која је била у локалу и чула шта се напољу дешава. Окренуо сам се ка њој и видео како је један од полицајаца удара пендреком у главу - тврди Драгослав.

Полиција негира да су њени припадници прекорачили овлашћења и тврде да је ово само покушај да се скине одговорност због напада на полицију и окриве органи реда.

У прокупачком тужилаштву нису желели да кометаришу овај случај и кажу да ће моћи да се огласе тек након што прикупе све податке и саслушају сведоке.

Коментара: 0


#   Прокупље   полиција   туча
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима