Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Полиција и Хитна помоћ спасили самоубицу из понора код села Каменица

rssBookmark and Share

Ниш 25.12.2017. Д.К. Белами портал, Јужна Србија Инфо

Нишка полиција и екипа Хитне помоћи натчовечанским напорима спасили су живот једном тридесетогодишњаку из села Каменица који је 19. децембра скочио са стене на потезу између тзв. Срећковог врела и Чукера, преноси портал Белами.

Фото: Белами
Фото: Белами

По неприступачном терену и изузетно хладном времену спасиоци су се скоро три сата пробијали док нису пришли унесрећеном човеку и извукли га из провалије.

Детаље спасилачке акције, на свом Фејсбук профилу поделио је лекар Хитне помоћи Миодраг Бранковић.

-Од 20 до 23.40 сати учествовао сам у потрази и спасавању пацијента у селу Каменица као део екипе Хитне медицинске помоћи, (возач Звонко Веселиновић и медицинска сестра Јасмина Илић), заједно са припадницима Полицијске управе у Нишу. После неколико сати потраге полицајци су успели да пронађу пацијента, а онда смо га уз помоћ носила спустили до возила и пребацили до Ургентног центра. Било је страшно тешко јер нисмо имали адекватну обућу за зимске услове, пењали смо се у патикама а само захваљујући пожртвованости и срећи успели смо да спасимо човека а да се нико други не повреди – навео је Бранковић који је снимио део успона до унесрећеног човека.

Како сазнајемо, младић који је скочио са стене је из села Каменица, а његов нестанак пријавили су родитељи.

-Он се те вечери поздравио са породицом, пожалио им се да не може више да живи досадашњим животом и нестао. Несрећни људи су посумњали на најгоре и обавестили Полицијску станицу у насељу Пантелеј. Одмах су упућене две патроле на терен које су започеле потрагу за несталим младићем. После скоро три сата, у близини Срећковог Врела на око четири километра од села Каменица, чули су његово запомагање. Међутим, приступ до човека био је скоро немогућ због стрмог терена и снега који је претио да и спасиоце повуче у понор. Само захваљујући изузетној храбрости и њиховој и медицинске екипе, успели су да га извуку буквално се држећи једни за друге и уз помоћ носила које су ојачали полицијским упртачима – кажу наши саговорници упознати са овим случајем.

 Младић задобио тешку повреду кичме
Како сазнајемо, младић који је скочио са стене задобио је тешку повреду кичме.

Због повреде кичме није могао да се креће па су спасиоци морали да га ставе на носила и да га спусте до возила. Збринут је у нишком Клиничком центру, за сада се не зна да ли ће повреда коју је задобио оставити трајне последице – кажу наши извори.

Коментара: 0


#   Ниш   Хитна помоћ  мушкарац  Каменица  ПУ Ниш  спасилачко ватрогасне службе  покушај самоубиства
@
[ Додај коментар ]