Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Policija i Hitna pomoć spasili samoubicu iz ponora kod sela Kamenica

rssBookmark and Share

25.12.2017. D.K. Belami portal, Južna Srbija Info

Niška policija i ekipa Hitne pomoći natčovečanskim naporima spasili su život jednom tridesetogodišnjaku iz sela Kamenica koji je 19. decembra skočio sa stene na potezu između tzv. Srećkovog vrela i Čukera, prenosi portal Belami.

Foto: Belami
Foto: Belami

Po nepristupačnom terenu i izuzetno hladnom vremenu spasioci su se skoro tri sata probijali dok nisu prišli unesrećenom čoveku i izvukli ga iz provalije.

Detalje spasilačke akcije, na svom Fejsbuk profilu podelio je lekar Hitne pomoći Miodrag Branković.

-Od 20 do 23.40 sati učestvovao sam u potrazi i spasavanju pacijenta u selu Kamenica kao deo ekipe Hitne medicinske pomoći, (vozač Zvonko Veselinović i medicinska sestra Jasmina Ilić), zajedno sa pripadnicima Policijske uprave u Nišu. Posle nekoliko sati potrage policajci su uspeli da pronađu pacijenta, a onda smo ga uz pomoć nosila spustili do vozila i prebacili do Urgentnog centra. Bilo je strašno teško jer nismo imali adekvatnu obuću za zimske uslove, penjali smo se u patikama a samo zahvaljujući požrtvovanosti i sreći uspeli smo da spasimo čoveka a da se niko drugi ne povredi – naveo je Branković koji je snimio deo uspona do unesrećenog čoveka.

Kako saznajemo, mladić koji je skočio sa stene je iz sela Kamenica, a njegov nestanak prijavili su roditelji.

-On se te večeri pozdravio sa porodicom, požalio im se da ne može više da živi dosadašnjim životom i nestao. Nesrećni ljudi su posumnjali na najgore i obavestili Policijsku stanicu u naselju Pantelej. Odmah su upućene dve patrole na teren koje su započele potragu za nestalim mladićem. Posle skoro tri sata, u blizini Srećkovog Vrela na oko četiri kilometra od sela Kamenica, čuli su njegovo zapomaganje. Međutim, pristup do čoveka bio je skoro nemoguć zbog strmog terena i snega koji je pretio da i spasioce povuče u ponor. Samo zahvaljujući izuzetnoj hrabrosti i njihovoj i medicinske ekipe, uspeli su da ga izvuku bukvalno se držeći jedni za druge i uz pomoć nosila koje su ojačali policijskim uprtačima – kažu naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

 Mladić zadobio tešku povredu kičme
Kako saznajemo, mladić koji je skočio sa stene zadobio je tešku povredu kičme.

Zbog povrede kičme nije mogao da se kreće pa su spasioci morali da ga stave na nosila i da ga spuste do vozila. Zbrinut je u niškom Kliničkom centru, za sada se ne zna da li će povreda koju je zadobio ostaviti trajne posledice – kažu naši izvori.

Komentara: 0


#   Hitna pomoć   muškarac   medicinska sestra   Kamenica   PU Niš   spasilačko vatrogasne službe   pokušaj samoubistva
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima