Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Породица огорчана: Зашто крију име убице нашег сина

rssBookmark and Share

Врање 28.04.2014. Курир

Сумњамо у званичну полицијску верзију да је наш син Предраг Трајковић (34) случајно настрадао приликом повратка из лова 24. новембра прошле године. Њега је убио неко од ловаца, неко од оних за које је веровао да су му најбољи другови, а цело Врање прича да је особа, у коју сви сумњамо, у родбинским односима с полицијским инспектором, па зато није притворен!

Породица огорчана: Зашто крију име убице нашег сина

Ово је рекао Ненад Трајковић, брат настрадалог Предрага, који је заједно са оцем Стојаном и мајком Славицом изнео низ сумњи на начин како је вођена истрага после Предрагове смрти.

Далеко од истине

- Према записнику о вештачењу од 17. децембра прошле године, утврђено је да испаљени метак потиче из пушке ловца Светислава С., а не из Предрагове пушке. Осим тога, из записника балистичара произилази да пушка никако није могла сама да опали, већ да је до опаљења могло да дође искључиво уколико је повучен обарач, што значи да је прича очевидаца - да је џип у којем је Предраг био са још шесторо ловаца ударио у неку рупу и да је тад пушка опалила - далеко од истине. - каже очајна мајка Славица.

Трајковићи објашњавају и да су били присутни приликом реконструкције трагедије.
- Пушка се у тренутку испаљења налазила на седишту сувозача Срете З., пушка је у власништву возача џипа Светислава С., а том приликом су у џипу били још Дејан Т., Бобан Р., Југослав П., Слађан З. и наш Предраг. Чудно је да нико од њих ништа није видео, већ су тврдили да су само чули пуцањ - рекао је отац Стојан.

Мајка Славица кроз плач објашњава да је највише боли то што људи мисле да се Предраг сам убио, иако није имао никакав разлог за то.

Ћерка очајна

- Не могу да схватим да ти људи немају грижу савести и не желе да изнесу истину. Предрагова осмогодишња ћерка Тамара је у телефонском разговору с једним од тих људи рекла: „Врати ми тату“! Лажу да је сам себи разнео главу, јер није имао ниједан разлог да остави ћерку Тамару и сина Вука, који је тада имао само 40 дана. Иза овога стоји неко, а сви ћуте као да су неми - кроз плач прича мајка Славица.

Званична верзија
МЕТАК ГА ПОГОДИО У ГЛАВУ

У записнику Основног јавног тужилаштва од 25. новембра 2013. наводи се да је дан раније дошло до опаљења из ловачке пушке у власништву покојног Предрага, коју је он држао усправно између ногу. У моменту кад је џип, у којем је Предраг био са осталим ловцима, наишао на рупу, пушка је опалила и метак је погодио Предрага у главу.

На шта све сумња породица Трајковић

- пушка која је испалила не избацује аутоматски патрону, већ се она вади преламањем оружја. Та испаљена патрона није нађена, што породицу наводи на сумњу да је неко сакрио чауру која је доказ
- увиђај није обављен на месту где се догодила трагедија, већ неколико километара од тог места
- правац дејства пројектила био је од предњег ка задњем делу возила
- даљина пуцња већа је од једног метра, што, по мишљењу породице, искључује могућност самоубиства


#   Врање   убиство   породица   лов   истрага     Предраг Трајковић   Ненад Трајковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима